Škoro: Politička scena je Plenkoviću sad švedski stol

Vijesti 04. lis 202113:45 > 15:23 0 komentara
n1

Miroslav Škoro gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o svom prelasku u saborski Klub Suverenista, hoće li se priključiti njihovoj stranci, a komentirao je i političku situaciju u Hrvatskoj.

Na pitanje znači li njegov prelazak u Klub Suverrenista i prelazak u stranku, Miroslav Škoro je rekao:

VEZANE VIJESTI

“Bio sam na Saboru stranke. Trenutno sam član njihovog Kluba u Saboru, s druge strane podržavam tu ideju. Priča oko objedinjavanja tog političkog spektra moguća je samo na tragu onoga što su oni rekli, da se ne objedinjavamo oko osobe, nego oko ideje zajedništva i drugih ideja. Kad procijenim, mislim da će to biti politička opcija kojoj ću se prikloniti.”

Dodao je da će o tome tek odlučiti: “Da bi se čovjek politički artikulirao, dobro je opredijeliti se iako sad imam veću slobodu kao neovisni, mogu se više baviti temama u Saboru. Kad je čovjek ograničen u bilo kojem smislu, a bio sam prilično ograničen, često odgovaraš za tuđe poteze i baviš se temama koje nisu u žiži. Moram prije svega razgovarati s ljudima koji su me izabrali. Prije nego što bilo što napravim s njima ću razgovarati o učlanjenju u Suvereniste.”

“Ideološki to je ista priča, na zadnjim izborima je bila ista platforma. Taj smjer okupljanja ima smisla, to treba podržati”, pojasnio je.

Priznao je da je kritizirao Suvereniste nakon što su se odvojili u svoj Klub nakon izbora: “Kad su se odvojili u svoj Klub, nije mi bilo pravo. Mislio sam da će naša priča biti ta priča ujedinjenja, no njima se to učinilo prerano i čini se da će biti u pravu. Mislio sam da će Pokret biti taj koji će objedniti mnogo toga, ali ništa od toga. Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika DP-a, ne bih se više na to osvrtao. Ne slažem se s načinom funkcioniranja i želim im svako dobro.”

“Dolazak Penave malo nalikuje na nogometni transfer”

O budućnosti Domovinskog pokreta i Ivanu Penavi rekao je:

“Ne mogu to konmentirati, vidjet ćemo što će se dogoditi. Treba poštovati procedure. Malo mi to nalikuje na nogometni transfer, ali želim im svako dobro. Penava je i ranije izražavao ambicije da bude u strukturama HDZ-a, napravio je i svoju stranku, no pitanje je može li istovremeno raditi toliko odgovornih poslova – gradonačelnik važnog grada, saborski zastupnik, predsjednik odbora u Saboru, predsjednik stranke…”

“To je bila njegova politička procjena i njegovo pravo”, dodao je o Penavinom odbijanju učlanjenja u Domovinski pokret: “S Penavom se zadnjih mjeseci nisam ni čuo.”

Ako uđe u stranku Suverenista, to će mu biti treća stranka:

“Ne treba biti previše krut jer svjetonazorski u Saboru imate stotinu ruku u tom dijelu političkog spektra i nema vellike razlike osim interesne. Desna strana spektra je svjetonazorski tu negdje, ali kad se dođe u poziciju vlasti, onda se rade stvari koje kao dosljedni sljedbenici desne opcije ne bi činili.”

“Zadavat ćemo Plenkoviću više problema od ostalih”

Komentirao je i odnos s premijerom Andrejom Plenkovićem:

“Trenutno je situacija takva da ne vjerujem da g. Plenković ima puno problema. Politička scena mu je sad švedski stol. On je pragmatik, njegov cilj je biti na vlasti. Mislim da će mu sva ova politička zbivanja i oko DP-a i SDP-a ići na ruku. Ovo oko okrupnjavaja na spektru Suverenista, to mu ne ide u prilog. Zadavat ćemo mu više problema nego ovi koji se raslojavaju. Mi ćemo mu zadavati više problema, a ovo drugo će biti švedski stol za Plenkovića.”

O vlastitoj podršci premijeru rekao je: “Uvijek postoje djela i riječi. Nisam ja izgovorio rečenicu da se ne želim baviti politikom iz oporbe. U poziciji sam čovjeka koji je sve napravio svojom voljom. Neću nikoga podržavati bezuvjetno, a posebno ne priču u kojoj bi bio smokvin list za nešto. Jedan od razloga mog izlaska iz DP-a je bio da se rade stvari na terenu s kojima se ne slažem.”

O potpredsjedničkom mjestu u Saboru rekao je: “Biti potpredsjednik Sabora je čast, ali to ne ovisi o meni. Ako to ostanem, intenzivnije ću se početi baviti time.
Zasad imam vozača i automobil koje koristim ponekad, ništa drugo ne koristim.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!