Službenik osječko tužiteljstvo oštetio za 42.000 eura. Prisvojio mobitele, tablete, novac…

Crna kronika 07. kol 202411:52 0 komentara
Policija
Jurica Galoic/PIXSELL

USKOK je podigao optužnicu protiv službenika kojega tereti da je osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) zlouporabom položaja oštetio za 42.000 eura prisvajanjem mobitela, tableta, novca i različite informatičke opreme te korištenjem mobilnih i internetskih usluga.

Tužiteljstvo tvrdi da je okrivljenik nakon isporuke 28 mobitela za potrebe ŽDO-a za sebe neovlašteno zadržao 15 uređaja vrijedna 1212 eura. Također je zamjenicima ŽDO-a neistinito predočavao da im može osigurati kvalitetnije mobilne uređaje ako doplate 400 do 700 kuna.

Kada mu je nekoliko zamjenika povjerovalo i dalo novac isporučio im je već naručene mobitele i zadržao ukupno 345 eura, izvijestio je USKOK.

Osim toga, okrivljenik je neovlaštenim podnošenjem više zahtjeva koje je vlastoručno potpisao i ovjerio službenim pečatom, za ŽDO ugovorio pretplatničke odnose za mobilne i internetske usluge od najmanje 5.482 eura te kupnju šest mobilnih uređaja i tableta ukupne vrijednosti preko 5150 eura koje je zadržao i koristio.

USKOK navodi i da je okrivljenik, koristeći povjerenje odgovorne osobe ŽDO-a, predložio kupnju različite informatičke opreme za koju je znao da nije potrebna za obavljanje poslova, nakon čega je po izvršenoj nabavi neovlašteno zadržao veću količinu te opreme vrijednije od 30.000 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!