Pitali smo građane što misle o štrajku radnika Čistoće. Ovo su odgovori

Vijesti 24. sij 202311:34 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

U centru Zagreba i danas isti prizori kao i dan ranije - neodvezeno smeće. Radnici Čistoće nastavljaju štrajk i nitko od njih neće odvoziti smeće dok traju pregovori s upravom Holdinga.

Unatoč smeću koje se gomila, Zagrepčani s kojima smo razgovarali redom podržavaju radnike.

“Mislim da su apsolutno u pravu. Naravno da podržavam štrajk“, kazala nam je jedna gospođa, a na pitanje ne smeta li joj što se otpad ne odvozi dodaje: “I tako je sav grad prljav, odvratan, očajan. Par dana više ili manje, svejedno.”

“Imaju pravo štrajkati. Naravno da podržavam. Ako ljudi štrajkaju, postoji neki razlog zašto to rade. Nešto ih smeta, nisu zadovoljni”, slaže se i naš drugi sugovornik.

“Podržavam”, kratko i bez razmišljanja kazao nam je još jedan stanovnik Zagreba, a na upit o smeću koje niti danas nije odvezeno odgovara: “Smeće je tu već godinu dana.”

Pregovori i dalje u tijeku

Podsjetimo, iako su radnici jučer u večernjim satima napismeno dobili odluku Uprave o povlačenju otkaza, odnosno o ‘privremenoj suspenziji’ odluke o izvanrednom otkazu trojici radnika zbog ubacivanja različitih vrsta otpada u jedan kamion, još treba pričekati do njihova povratka na ulice, rekla je predsjednica sindikata.

“Radnici su se pismenim putem obratili upravi sa svojim zahtjevima. Kada zahtjevi budu ispunjeni, radnici se odmah vraćaju u kamione”, istaknula je Čistoće Mirjana Kaltak.

Tema razgovora s članovima uprave su materijalna prava i primanja radnika.

“Radnici traže povećanje osnovice, koeficijenta, novu opremu, dodatak za otežane uvjete rada, puno je neriješenih pitanja”, dodala je Kaltak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare