Smrt dječaka zavila Sudovec u crno: Doznajemo što je prethodilo tragediji

Crna kronika 14. svi 202318:52 0 komentara

Križevci u šoku. Rođendanska proslava završila je tragično za 16-godišnjeg mladića. U naguravanju s prijateljem izgubio je život.

Trebalo je to biti vesela proslava rođendana zajedničke prijateljice na koju su, između ostalog, stigla i dvojica prijatelja. Jedan od njih nekoliko sati kasnije je preminuo, a drugi je uhićen.

U privatnom prostoru u sklopu ugostiteljskog objekta 50-ak mladih je u subotu navečer došlo proslaviti 18. rođendan svoje prijateljice. Kako doznajemo, u nekom trenutku, s obzirom da nije padala kiša, oni su izašli ispred prostora i upravo tu je došlo do prepirke, odnosno naguravanja između dvojice mladića. Sve je nažalost završilo s tragičnim posljedicama.

Kako doznajemo, jedan od mladića u tijeku rasprave gurnuo je svog prijatelja koji je nakon 15-ak sekundi pao na tlo i izgubio svijest. Prisutni su odmah pozvali hitnu pomoć.

“Noćas u 1 sat i 12 minuta zaprimili smo poziv s mjesta događaja, gdje smo sukladno opisanom stanju preminulog, nažalost, uputili tim T1 na teren, koji je stigao u najkraćem mogućem roku. Na mjestu događaja tada su već bili prisutni roditelji. Stanje je zahtijevalo reanimaciju. U 2:27 je proglašena smrt”, rekla je Zlatica Kučko Gudelj, ravnateljica Hitne medicine Križevci.

Djelatnici hitne pomoći pozvali su policiju. “Po pruženoj liječničkoj pomoći, utvrđeno je da je mladić preminuo te je policijska postaja Križevci započela s kriminalističkim istraživanjem, kojom prilikom smo uhitili mušku osobu te nad njom slijedi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja točnog činjeničnog stanja”, rekao je Ivan Pukec, načelnik PP Križevci.

Prema još nepotvrđenim informacijama, riječ je o maloljetniku koji je bio prijatelj preminulog. Kako su svjedočili prisutni, on se nakon tragedije udaljio s mjesta događaja, ali se ipak vratio. Preminuli mladić živio je u susjednom mjestu Sudovec, koje je danas u šoku.

“To je katastrofa za roditelje i cijelo selo. Tu živi s obitelji, i djeca za primjer, da ne mreju bolja biti. Poznam, i obitelj i mladića. Tragedija, jako velika.”

“To je strašna priča, to je jedan dečko bil’, doduše mlad, ali kaj u životu nije ja mislim niti pil’ ništa… dobričina jedan i evo, kak’ je završilo, tragedija.”

Iako je imao tek 16 godina, pokojni mladić od malih je nogu bio član lokalnog DVD-a. “On je bio vatrogasac od 2015. godine, prošao je kroz selekciju djece, mladež i stvarno je… evo na zadnjoj svečanosti sv. Florijana osobno sam s njim radio na pripremi svečanost. Stvarno jedan uzoran dečko, meni je to nešto nevjerojatno da se tako nešto moglo dogoditi”, kaže Zvonko Štriga, predsjednik DVD-A Sudovec.

Što je uzrok smrti 16-godišnjaka i kako je uopće došlo do ovakve tragedije, otkrit će se nakon obdukcije i završetka kriminalističkog istraživanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!