Spajić: Brave su promijenjene jer nisam znao tko sve ima ključ

Vijesti 27. srp 202111:21 > 13:28 0 komentara
Danijel Spajić
N1

Danijel Spajić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta koji je nakon ostavke Miroslava Škore preuzeo dužnost v.d. Glavnog tajnika stranke, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao turbulencije u stranci.

“To je čast, preuzeti odgovornost kad je teško”, rekao je Danijel Spajić o preuzimanju mjesta vršitelja dužnosti Glavnog tajnika Domovinskog pokreta i dodao:

“Nema raskola, sve je to proces koji se događa i u drugim strankama, samo smo mi sad u fokusu, možda je sezona kiselih krastavaca. Svatko ima pravo reći što želi ili ne. Brave su promijenjene na stranci, ja sam inzistirao, zato jer nisam znao tko sve ima ključ, ima vrijednosnih papira. Ako sam preuzeo odgovornost, logično je da znam tko se kreće po stranci, nije ništa spektakularno. Gđa Vučemilović može svaki dan doći na kavu, dobrodošla je. Novi ključ imam samo ja i dvije osobe koje su bile u Zagrebu kad se mijenjala brava.”

“Vučemilović će biti tema sjednice Predsjedništva u srijedu”

Na pitanje postoji li mogućnost da Vesnu Vučemilović izbace iz stranke, Spajić je rekao: “Postoje tijela u stranci koja će odlučiti je li se Vučemilović ponašala u skladu sa statutom, ljudski, na ta tijela ne mogu niti želim utjecati. Izbacivanje je gruba riječ, o tome treba razgovarati, bit će tema Predsjedništva sutra.”

VEZANE VIJESTI

Ističe da ni Miroslav Škoro ni Darijo Žepina neće biti pozvani na sjednicu Predsjedništva: “Neće biti prisutni. Kad su dali ostavke, nema potrebe da budu na sjednici. Raspravljat ćemo i o g. Škori, o svemu ćemo raspravljati.”

Spajić kaže da je bio zatečen viješću o Škorinoj ostavci i pita se zašto kao predsjednik stranke nije sazvao predsjeništvo i objasnio o čemu se radi. Ideju o destabilizacije stranke odbija:

“Domovinski pokret nitko ne može destabilizirati, a Škori ne zamjeram ništa osobno, ima pravo na to. Ako smo mi jedini problem u Hrvatskoj, onda je država bez problema.”

“Volio bih da se Penava kandidira za predsjednika stranke”

Komentirajući neslužbene izvore da se među kandidatima za novog predsjednika ili predsjednicu stranke mogu naći Bruna Esih, Tomislav Karamarko, Mislav Kolakušić i Ivan Penava, rekao je:

VEZANE VIJESTI

“Imena koja ste nabrojali, dokaz su da je Domovinski pokret ozbiljna stranka. Na izborima ćemo vidjeti tko će se kandidirati i tko će pobijediti.”

Volio bi, kaže, da se Penava kandidira: “Volio bih da se Penava odluči na to jer ga smatram kvalitetnim i odličnim čovjekom, ali hoće li on to htjeti, to je na njemu. To bi bilo najbolje njega pitati.”

Na pitanje je li istina da zapravo Radić drži konce što se stranke tiče i da je uoči Škorine ostavke bilo problema s financijama, Spajić odgovara:

“Ne volim kafanske priče. Na tim sastancima nisam bio. Što se tiče Radića, poznajem ga kao korektnog, čovjeka od riječi, u njega imam povjerenja. Doista ne znam oko problema s financijama jer nisam imao uvid u račun stranke. Dok ne znam sve, neću to komentirati.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!