Spasioci pronašli Hrvata i Nijemca koji su jučer nestali u kajaku na Kvarneru

Vijesti 08. srp 202216:30 > 16:30 0 komentara
PU Istarska/ilustracija

Hrvatski i njemački državljanin, čiji je nastanak prijavljen u četvrtak navečer, pronađeni su u petak živi i bez ozljeda u uvali Orgul na otoku Krku, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Za nestalim dvojcem tragalo se u morskome području između Supetarske drage na otoku Rabu, otoka Krka i Crikvenice, svim raspoloživim plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka, pripadajućih lučkih ispostava, Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže.

VEZANA VIJEST

Tijekom preleta iznad obale otoka Krka, pilot Obalne straže je u 10.30 sati uočio kajak koji je opisom odgovarao onome u kojem su plovile tražene osobe. Pronašli su ih službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski u uvali Orgul, u dobrom tjelesnom stanju, bez ozljeda.

Spašeni su rekli službenicima da su se uslijed nevremena sklonili na otok, a budući da kod sebe nisu imali nikakvu komunikacijsku opremu, nisu mogli dojaviti obitelji, prijateljima i poznanicima kašnjenje u dolasku na predviđenu lokaciju.

Potragu za hrvatskim i njemačkim državljaninom koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!