Split: Prekinuta sjednica Županijske skupštine, oporba zaziva izbore

Vijesti 03. tra 202316:03 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Sjednica splitsko-dalmatinske Županijske skupštine prekinuta je u ponedjeljak nakon što je utvrđeno da nema kvoruma, a njezin predsjednik Mate Šimundić najavio je kako će vijećnike pisanim putem obavijestiti o datumu nastavka sjednice.

Sjednicu sam prekinuo jer je i nakon jednosatne stanke, sukladno poslovniku, utvrđeno da nedostaje kvorum”, rekao je Šimundić.

Splitsko-dalmatinska Županijska skupština ima 47 vijećnika, a nakon jednosatne stanke bilo ih je 23, dodao je.

Po Šimundićevim riječima, oporbeni su vijećnici, vidjevši da na sjednici nisu nazočna dva vijećnika Domovinskog pokreta Marko Žaja i Ivica Kukavica, napravili politički igrokaz napuštanjem sjednice i rušenjem kvoruma.

Među oporbenim vijećnicama koji su napustili sjednicu čulo se da u Splitsko-dalmatinskoj županiji treba raspisati nove izbore.

Šimundić smatra kako novi izbori nisu najpametniji jer treba završiti mnoge dobre projekte i programe koji su počeli, ali, rekao je, ako nema političke zrelosti među vijećnicima, i novi zbori mogu biti dobro rješenje.

Mostov vijećnik Miro Bulj izjavio je pak da sadašnja vlast u Splitsko -dalmatinskoj županiji nije sposobna voditi županiju.

Vijećnik vladajućeg HDZ-a Ante Sander rekao je kako je očekivao da će oporba imati razumijevanja za građane budući da su na dnevnom redu bile predviđene i točke o nabavi CT-a za Dom zdravlja te rješavanje pitanja zemljišta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Sanader odbija mogućnost prijevremenih izbora jer je, po njemu, vladajuća većina stabilna.

“Vladajuća većina, koju čine HDZ, HSP,  HGS i DP, broji 25 od ukupno 47 vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije  i nastavak danas prekinute sjednice bit će normalan i sa kvorumom”, rekao je Sanader za Hinu.

Po njegovim riječima, oporbene stranke danas su iskoristile nenazočnost dvojice vladajućih vijećnika te su napuštanjem sjednice srušile kvorum.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!