Statičar o kući Žinićevog sina: Kolege nisu znali čija je kuća, bio je previd

Vijesti 19. sij 202109:57 > 13:55 0 komentara
Borna Filic/PIXSELL

Crvenu naljepnicu u Petrinji dobila je i kuća sina Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, koja je bila urušena i prije potresa. Slučaj je za N1 komentirao statičar Krunoslav Komesar.

“Njegova kuća bila je jedna od niza kuća koje su prvih dana pregledane. Kolege nisu ni ulazile u kuće. Sve oštećene kuće kolege su označili crvenom naljepnicom. Stavili su i tu kuću u aplikaciju, da je napuštena i ne koristi se. Vjerojatno je bio previd. Nisu imali ime i prezime ni za jednu kuću. To su ljudi koji su došli iz svih dijelova Hrvatske. Htjeli su upozoriti ljude da se ne približavaju tim kućama jer su opasne za ljude”, rekao je Krunoslav Komesar za N1.

Krunoslav Komesar
N1

Upitan hoće li država rušiti i tu kuću, kaže: “Naše oznake govore samo da li su te kuće sigurne za boravak u njima. Kasnije druge državne službe vežu na našu bazu i vjerojatno će odlučiti koje će se kuće rušiti, a koje neće.”

PROČITAJTE JOŠ

Navodi kako statičari rade samo sigurnosnu provjeru.

“Sve je rađeno u dobroj volji. Ljudski je griješiti. Imamo oko 20.000 pregleda. Volonteri dolaze ovdje otvorena srca pomoći ljudima, ne gledamo ime, nacionalnost…”, govori.

Imaju 42.090 prijava, koje se, kaže, stalno mijenjaju. “Računamo da ćemo pasti na 35.000 kada sve pročistimo. Sada smo prešli polovicu, a ako ćemo imati 35.000 prijava, znači da smo na 60 posto. Možda će trajati još dva-tri tjedna, a možda i mjesec dana”, rekao je Komesar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!