Obitelji napokon stigla mobilna kućica: Prvu noć da smo spavali bez straha

Vijesti 22. sij 202110:38 > 10:45 0 komentara
N1

Naš reporter Zoran Pehar u Taborištu kraj Petrinje razgovarao je s gospodinom Željkom čija je kuća također stradala u potresu i koji je dobio mobilnu kućicu iz Slovenije.

Kaže kako su s obzirom na okolnosti relativno dobro.

“Pomalo se vraćamo u nekakvu, recimo, normalu. Čekamo što će biti. Još uvijek nas drma ovaj strah, adrenalin, ne znam kako bi se to nazvalo”, ističe.

Opisao je i kako je to izgledalo u trenutku potresa.

“Valovi su bili barem pola metra gore-dolje. Kuća je išla kao da je od kartona. Ja sam bio tu na ćošku kuće, samo me prebacilo neka četiri metra dalje. Supruga je bila u kući, uspjela je izaći van već pred kraj toga svega, a zet i unuka su bili u kući isto, krenuli su van i strušilo ih je. Jednostavno im se izmaknulo tlo pod nogama. Unuka je zadobila ozljedu na glavi, ali dobro je prošlo. Zet rame, prst i koljeno, natukao se dosta”, pojasnio je gospodin Željko.

Stigla donacija koju je uručio ministar vanjskih poslova Slovenije

 

Stigla im je i donacija Republike Slovenije, mobilna kućica. Željko kaže da im to puno znači.

“Sinoć smo prvu noć spavali mirno, bez straha da nas trese nešto. Dosad cijelo vrijeme smo se snalazili kako gdje i uvijek malo malo te zdrma, nema mira. Stvarno možemo biti zahvalni na prijateljima iz Slovenije što su nam to donirali i sad mislim da ćemo moći krenuti prema nekoj normali, sređivanju kuće i sve ono što bude slijedlo”, rekao je.

Na mobilnu kućicu su čekali tri tjedna.

“Ima ljudi koji su još u mnogo gorem stanju nego mi. Čekali smo da dođemo na red. Snalazili smo se kako smo znali. Malo smo spavali u autu, malo tu u jednom dijelu koji je koliko toliko siguran dok nije ovo došlo. Preksinoć je kućica došla, jučer smo je tu namontirali i sinoć smo spavali unutra”, objasnio je Željko.

Upitan što misli kada bi krenula obnova i boji li se da bi to moglo biti sporo, Željko kaže kako su oni navikli na svakave nedaće.

“Vjerojatno će se masa nas snalaziti. Vjerujem da će država krenuti u sljedeća tri mjeseca krenuti s raščišćavanjem. Ako bude u godina dana to krenulo, bit ćemo sretni da nam se to riješi. Ako ne bude od države, morat ćemo se sami snalaziti kako znamo”, rekao je gospodin Željko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!