Hrvatske šume o zapošljavanju Dujmovića: Jedini se javio za traženo mjesto

Vijesti 02. velj 202312:26
Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatske šuma reagirale su priopćenjem na medijske napise u kojima se, tvrde, iznose pogrešne informacije vezane uz zapošljavanje Nike Dujmovića.

Priopćenje Hrvatskih šuma prenosimo u cijelosti:

“Temeljem pojačanog interesa javnosti, kao i niza nepotpunih i činjenično pogrešnih informacija koje se pojavljuju u medijima posljednja tri dana vezano za g. Niku Dujmovića, a s ciljem ispravnog informiranja javnosti navodimo sljedeće činjenice:

– Natječaj za prijem pripravnika za osposobljavanje za samostalni rad u Hrvatskim šumama raspisan je 4. 7. 2018. Natječaj je raspisan za 88 pripravnika, a na isti se javio i g. Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto.

– Povjerenstvo za odabir kandidata pripravnika provelo je intervju s kandidatom, utvrdilo je da isti kao mag. ing. hortikulture zadovoljava uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika u trajanju od jedne godine.

– Ugovor o pripravništvu je sklopljen 20. 9. 2018. s početkom važenja od 1. 10. 2018. do 30. 9. 2019.

– S obzirom na to da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravničkog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa.

– Dopisom Glavnom radničkom vijeću dana 20. rujna 2019. g. Uprava Društva predložila je sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme s većim većim brojem izvršitelja zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019. godini. Temeljem dobivenog pozitivnog mišljenja GRV-a, uprava Društva 25. rujna 2019. godine donosi Odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za veći broj izvršitelja na svih 17 podružnica Hrvatskih šuma d.o.o. na cijelom području RH.

– Temeljem gore navedene Odluke Društva, ugovor o radu na određeno vrijeme s Nikom Dujmovićem sklopljen je dana 27. 9. 2019. godine, s početkom važenja od 1. 10. 2019. godine.

S obzirom da se u medijima pojavio niz špekulacija o tome kad je točno navedeni radnik sklopio Ugovor o radu, dužni smo objasniti kronološki tijek i postupak sklapanja ugovora o radnom odnosu u HŠ d.o.o.

Također, napominjemo da u HŠ d.o.o. rade radnici ne samo šumarske, nego i niza drugih struka – ekonomisti, pravnici, geodeti, građevinari pa i agronomi. U ovom trenutku u HŠ d.o.o radi 36 agronoma.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ