Stiže velika promjena vremena: Očekuju se jaki udari vjetra, a ponegdje i snijeg

Vijesti 24. ožu 202317:03 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL / Ilustracija

Za vikend stiže promjena vremena diljem gotovo cijele Hrvatske, a ponegdje će biti i snijega, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Tako će u subotu prijepodne biti promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, a lokalno je moguća i grmljavina te prolazno pojačan vjetar.

Od sredine dana postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada. Jug zemlje će biti najsunčaniji i uglavnom suh. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na moru između 10 i 13 °C. Najviša dnevna od 12 do 17 u unutrašnjosti te između 15 i 19 °C duž obale.

DHMZ

U nedjelju južina i barem djelomice sunčano prijepodne, zatim porast naoblake i navečer kiša. Kiše, lokalno i izraženijih pljuskova s grmljavinom bit će najprije na zapadu zemlje, a u ponedjeljak gotovo svugdje.

Uz pad temperature u gorju će padati i susnježica te snijeg. U drugom dijelu ponedjeljka postepeno prestanak oborine i smanjenje naoblake.

Tako će utorak na moru biti većinom sunčan, no u unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, ujutro često i mraz, a danju mogućnost za ponegdje malo kiše. Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenut će početkom radnog tjedna na sjeverac i buru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!