Što se događa na Braču? Gradonačelnica obustavlja pregovore s Vladom i hotelima

Vijesti 25. tra 202210:42 > 16:28 1 komentar
Screenshot Facebook

Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, na Facebooku je izvijestila o pokušaju nasilnog ulaska u prostorije vatrogasnog doma te objavila da zbog toga obustavlja pregovore s Vladom i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja.

“Danas su u prostorije vatrogasnog doma na Velom placu pokušale nasilno ući nepoznate osobe. Pokušale su skinuti ključeve i brave te ući u prostorije u kojima se nalazi i razna vatrogasna oprema i dokumenti društva.

Osim toga utvrdili smo da je 10-tak nepoznatih osoba u crnoj odjeći viđeno na području našeg nogometnog igrališta. Pozvana je policija radi identifikacije osoba i njihovih namjera.

U ime Grada Supetra, radi današnjeg barbarskog i nasilnog pokušaja provale u garažu DVD-a Supetar, od strane osoba angažiranih od hotelske kuće, u svojstvu gradonačelnice, obustavljam sve pregovore koje smo vodili sa Vladom RH i hotelima radi rješavanja otvorenih pitanja te ćemo nastaviti sa svim radnjama vezanim za utvrđivanje vlasništva Grada Supetra na javnom dobru, putevima i Velom placu”, napisala je Marković na Facebooku.

Riječ je o imovinsko-pravnim odnosima. Vatrogasci tvrde da je prostor njihov, no odvjetnik Hrvoje Alajbeg koji zastupa hotel, kaže kako je pravomoćnom presudom iz 2015 DVD-u naloženo da isele, što oni nisu učinili, javlja naša reporterak Vesela Šegvić.

Inače, i nogometni klub “Jadran Supetar” koji se nalazi na istoj lokaciji, zbog iste je situacije privremeno obustavio treninge za djecu. “Scene koje smo doživjeli jučer i danas na našem Velom Placu lede krv u žilama i nama starijim predstavnicima kluba, a kako ne bi djeci. Sa aktivnostima ćemo nastaviti kada se za to stvore uvjeti dostojni naše djece”, stoji, među ostalim, u njihovoj Facebook objavi.

Stiglo priopćenje iz grada

Iz Grada Supetra stiglo je priopćenje, prenosimo ga u cijelosti:

“Hotelska kuća nije vlasnik nekretnina koje traže u posjed.

Vlasnik nekretnina je Grad Supetar koji je vlasništvo stekao temeljem Izmjena i dopuna Zakona o športu od 20.9.1995., a tu nekretninu Grad Supetar drži u samostalnom i nesmetanom posjedu, uključujući i pravne prednike (općinu Supetar i općinu Brač), preko 70 godina.

Hotelska kuća uknjižila se na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji. Hotelska kuća uknjižena je na nekretninu temeljem Djelomičnog rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju od 20.1.2005., rješenja koje je poništeno presudom Upravnog suda RH od 1.4.2010. godine nakon čega nikada nije doneseno novo rješenje.

Grad Supetar samo traži poštivanje zakona ove države, traže djelovanje institucija pravne države, kraj manipuliranjem činjenicama i zaštitu prava njenih građana”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.