Stožer Dubrovačko-neretvanske županije ne želi otvoriti terase kafića?

Vijesti 25. velj 202114:54 > 15:04 1 komentar
Grgo Jelavic/PIXSELL, Ilustracija

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade najavio da će se u ponedjeljak najvjerojatnije otvoriti terase kafića diljem Hrvatske.

“Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, rekao je danas Andrej Plenković na sjednici vlade.

No, glasnogovornik stožera Dubrovačko-neretvanske županije Nikša Miletić potvrdio je za N1 kako još uvijek razmišlajju da od Nacionalnog stožera traže da se zbog loše epidemiološke situacije u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj, u tim mjestima terase kafića ipak ne otvore 1. ožujka, no prvo trebaju vidjeti što će Nacionalni stožer propisati.

VEZANE VIJESTI

“Prvo moramo pričekati i vidjeti što će točno Stožer propisati. Naš načelnik Joško Cebalo rekao je da epidemiološka situacija kod nas nije povoljna ni zadovoljavajuća, ali za područja šireg Dubrovnika, a to se odnosi na općine Konavle i Župa te djelomično grad Dubrovnik. Za te tri općine će se najvjerojatnije tražiti od Stožera da se pričeka s otvaranjem terasa, ali moramo pričekati njihovu odluku.

Još je sve to upitno. Naša županija je dosta heterogena pa se epidemiološke slike razlikuju. Otoci i dolina Neretve imaju relativno povoljnu situaciju, a ovaj dio je zaista nepovoljan pa će se i taj segment razmotriti”, rekao nam je Miletić.

“U županiji u odnosu na posljednjih 7 dana imamo povećanje od 77% novozaraženih na širem području Dubrovačko-neretvanske županije. Trenutno imamo 509 aktivnih slučajeva na području županije”, dodao je glasnogovornik dubrovačkog Stožera.

Očekuje se da će odluka Nacionalnog stožera o popuštanju mjera na snagu stupiti u ponedjeljak.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare