Sud kaznio navijače koji su s bakljama jučer došli u zračnu luku

Crna kronika 11. pro 202316:16 1 komentar
Pixsell/PIXSELL/ilustracija

Četvorica BBB-a koji su jučer privedeni u zračnoj luci Franjo Tuđman danas su na prekršajnom sudu u Velikoj Gorici proglašeni krivima zbog posjedovanja pirotehnike.

Oni su, kako smo doznali, zatečeni jučer u zračnoj luci s bengalkama koje su planirali zapaliti tijekom dočeka jedne od skupine osumnjičenih navijača koji su stigli iz Grčke u poslijepodnevnim satima.

Policija im je bengalke oduzela te je svu četvoricu, kako je ranije potvrdio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, privela na prekršajni sud.

Tijekom dana, kako nam je potvrđeno sa suda, sva četvorica su tamo ispitana te su iznijeli svoju obranu. Sud im je zbog posjedovanja pirotehnike izrekao novčane kazne u iznosu od 660 eura. Dvije presude su pravomoćne dok dvije još uvijek nisu.

Je li riječ o istim osobama koje su prijepodne, kada je stigla prva skupina osumnjičenih navijača, zapalili baklje, policija tek mora utvrditi.

Iz MUP-a doznajemo da planiraju zatražiti snimke nadzornih kamera iz zračnih luka kao i snimke medijskih kuća. Na osnovu tih snimaka trebalo bi se utvrditi jesu li BBB-i koji su poslijepodne privedeni s pirotehnikom isti oni koji su napravili bakljadu u prijepodnevnim satima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare