Sudac Turudić: Ne znam da bi si Marušić dopustila takav banalan propust

Vijesti 19. tra 202310:47 0 komentara
N1

Nižu se reakcije na iznenadnu ostavku šefice USKOK-a Vanje Marušić. Odluka je iznenadila mnoge pa i suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića.

“Pa je, iznenadila me. To zapravo nije ostavka nego zahtjev za razrješenjem. Doista je izgledalo kao ničim izazvano, ali sada smo čuli neka objašnjenja iz medija da je to povodom neprimjerenog postupanja oko neke prometne nesreće”, kazao je Turudić.

“Zataškavanje bi bilo iracionalno”

Vezano uz navode o zataškavanju, rekao je da se ne bi upuštao u špekulacije, ali je dodao:

“Ne znam koji bi bio razlog ravnateljice Uskoka da zataškava da je njezin vozač imao prometnu nezgodu. To mi djeluje iracionalni i nerazumljivo. Godinu dana je dugačak period. Poznajem kolegicu kao vrlo odgovornu, savjesnu osobu i pametnu ženu i ne znam da bi si ona dopustila takav banalan propust.”

“Ako je došlo do prometne nesreće, a sudionik nije bio bio pod utjecajem alkohola, osiguranje je dužno podmiriti štetu, ne znam zašto je USKOK morao plaćati. Ne znam, teško mi je komentirati stvari gdje imam tako malo podataka”, kazao je sudac Turudić.

Marušić ostaje zamjenica glavnog državnog odvjetnika

Napomenuo je da Vanja Marušić ostaje zamjenica glavnog državnog odvjetnika.

“Dakle, još jedan bivši će biti u glavnom državnom odvjetništvu. Tamo je već nekoliko bivših državnih odvjetnika, sada je i bivša ravnateljica USKOK-a. To nije dobro baš za kuću”, rekao je Turudić.

Istaknuo je da je ona odlična državna odvjetnica: “O njoj kao stručnjakinji mogu reći samo najbolje”.

Kazao je i da vrijeme uvijek pokaže pravo stanje stvari.

“Radila je izrazito težak posao. Javnost nikad nije bila zadovoljna s radom DORH-a. Ona je bila vrlo posvećena poslu, predano, po 12 sati dnevno”, kaže Turudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!