Švaljek: Nisam raspolagala povlaštenim informacijama, sve ću objasniti na N1

Vijesti 17. sij 202217:31 > 17:34 0 komentara
N1

Zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Sandra Švaljek reagirala je na tvit našeg Domagoja Novokmeta koji je, pozivajući se na članak Indexa, napisao da u prospektu obveznica koje je kupila Švaljek piše da HNB utječe na cijenu.

“Ovo ne odgovara činjenicama. U prospektu su sadržane informacije koje svim potencijalnim ulagačima trebaju predočiti sve aspekte rizičnosti ulaganja. Na str. 21 prospekta navode se regulatorni rizici povezani s izdavateljem. Ovaj regulatorni rizik postojao je kako za mene tako i za bilo kojeg drugog ulagatelja u ovu obveznicu – upravo je svrha prospekta sve imatelje instrumenta upoznati sa svim relevantnim informacijama i spriječiti asimetričnost informacija”, napisala je Švaljek.

PROČITAJTE JOŠ

Novokmet ju je pitao je li u tih pet godina bila u poziciji saznati informacije o tim obveznicama i toj banci prije drugih te je li davala mišljenje o toj banci i njezinim potezima.

Nisam raspolagala povlaštenim informacijama u smislu Zakona o tržištu kapitala niti sam obveznicama trgovala. Vjerujem da će sve istrage to potvrditi. Sve detalje objasnit ću sutra za N1, uključujući i etičke aspekte koji su izazvali dosta pozornosti”, odgovorila je Švaljek na Twitteru.

Gostovanje Sandre Švaljek kod Ive Puljić Šego u N1 Studiju uživo gledajte u utorak od 10 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!