“Svatko iz vladajuće koalicije u mandatu ove Vlade dobit će šansu biti ministar”

Vijesti 02. svi 202208:49 > 10:02 1 komentar
N1

Saborski zastupnik Miroslav Škoro, gostovao je u Novom danu i komentirao aktualne političke teme.

Na obljetnici Bljeska u Okučanima, kaže, nije bio jer je imao drugih obaveza i zbog toga žali. “Ali, s druge strane, kad vidim što se sve događa i kako se svečane prigode koriste da bi se državni vrh prepucavao i da se dijeli narod, onda mi je drago da ne sudjelujem u tome”, rekao je Škoro.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o političarima u Hrvatskoj, Škoro je istaknuo da javnost mora znati da postoje oporbeni političari i oni na vlasti te da prvi, čak i da se svi u isto vrijeme pojave u Saboru, ne mogu napraviti ništa, jer ih ima 74 i nemaju većinu.

“Vladajući kroje vlast po sebi i uspjeli su nam zgaditi baš sve i to zato što njima to odgovara. Oni mimo politike ne mogu napraviti ništa, krojeni su po toj politici od svojih đačkih dana. Država koja je ustrojena na način kako je ustrojena naša nema mogućnost ni blistavu budućnost za svoje građane, da se u njoj osjećaju dobro”, rekao je Škoro.

Kritizirao je vlast, kazavši da oni ne dolaze iz privatnog sektora pa ne znaju i nemaju viziju kada i gdje treba nešto napraviti. “Kad bi vozili tako dobar auto, da ne voze službeni?”, upitao je.

O rekonstrukciji Vlade

“Mi smo promijenili tri-četiri ministra, to je postao smijeh gdje je Hrvatska talac stranke koja je osvojila možda 30.000 glasova”, rekao je Škoro.

Komentirao je i rekonstrukciju Vlade, koja se dogodila prošli tjedan, kad su u Vladu ušli Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić. “Opet je nedostatak radne snage očit pa se imenuje svatko. Mislim da će svatko iz vladajuće koalicije u mandatu ove Vlade dobiti šansu biti ministar”, rekao je Škoro.

VEZANE VIJESTI

“Filipović je imenovan u Ministarstvo gospodarstva. Pa, čujte, i sam premijer je kad su ga pitali kako ga je imenovao, rekao da je on odličan sportaš. Ja nisam znao da trebaš ići na košarku ili se baviti sportom da možeš biti ministar, i tu sam nešto naučio”, rekao je Škoro.

Za Piletića je rekao da je “gospodin iz Novske”, za kojega ne zna ni kako se zove, a obnaša dužnost ministra.

“Gospođa Šimpraga, ja sam bio na njenom predstavljanju na saborskom odboru. Uz dužno poštovanje, pokazuje se da je stvarno hrvatski izborni zakon loš, i sve dok je tako, ljudi poput sadašnjeg predsjednika Vlade uistinu mogu raditi što hoće. Strukturnih promjena nema i neće ih biti”, rekao je Škoro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare