Sve je više zaraženih u osnovnim i srednjim školama

Vijesti 24. ruj 202108:19
škola, maska, razred, učionica, nastava
Unsplash / Ilustracija

Jučerašnji podaci Stožera kažu: 1.373 slučaja zaraze koronavirusom u 24 sata. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno je prema posljednjim podacima 8.615. Među njima je 694 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 89 pacijenata. Preminulo je 15 osoba.

Rastu brojke novozaraženih koronavirusom, no ono što zabrinjava porast je mlađih oboljelih. U prva tri dana ovog tjedna imamo gotovo 100 u osnovnim i 88 u srednjim, rekla je Tatjana Petričević Vidović s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

PROČITAJTE JOŠ

“To i mi vidimo iz svakodnevnih brojki u Nastavnom zavodu, na povećanom broju testiranja. Konkretno, kao voditelj školske službe za adolescentnu medicinu vidim taj podatak i u našim školama u gradu Zagrebu, kazala je dr. med. Tatjana Petričević Vidović, spec. školske medicine”, za HTV.

Dodaje kako se povratkom u školske klupe i zatvorene prostore vidi porast broja zaražene djece.

“U prvom tjednu smo imali 80-ak novooboljelih u osnovnim školama, a 99 u srednjim. Već u drugom tjednu imamo 229 u osnovnim, odnosno 203 u srednjim školama. U prva tri dana ovog tjedna gotovo 100 u osnovnim školama i 88 u srednjim. Ono što primjećujemo ove školske godine je da se virus puno brže širi unutar razreda”, ističe Petričević Vidović.

 

Komentari

Vaš komentar