Iz Gaze evakuirano 22 od 23 hrvatska državljana: Veleposlanik za N1 otkrio zašto je jedna osoba odlučila ostati

Vijesti 02. stu 202316:28 0 komentara

Hrvatski državljani uspješno su prebačeni iz Gaze u Egipat, osim jedne Hrvatice koja je odlučila ostati.

Pojas Gaze napustilo je 22 od 23 hrvatskih državljana, potvrđeno je za N1.

Hrvati koji su napustili gazu su u 16 sati prešli na egipatsku stranu. S njihovim je prelaskom granice završena evakuacija iz Gaze, a sve hrvatske državljane su u Egiptu dočekali su djelatnici veleposlanstva iz Kaira.

Hrvatski veleposlanik u Egiptu Tomislav Bošnjak rekao je da će oni najranije u petak navečer biti vraćeni u Hrvatsku.

“Stanje na graničnom prijelazu je dinamično. Jedna osoba je odlučila ostati u Gazi, Njih 22 od 23 je prešlo u Egipat. Od njih je 11 na putu prema Kairu, a ovi zadnji će tijekom noći biti u Kairu”, otkrio je veleposlanik u Newsroomu.

Kaže da je razlog osobe koja je odlučila ostati – obiteljske naravi. “ta osoba ima dvojno državljanstvo, kao i sve ovo druge osobe”, dodao je.

Bošnjak je objasnio da je sve uredno organizirano, ali da zbog velikog broja ljudi sve djeluje kaotično. “Mi se ne možemo požaliti na bilo koju stranu koja sudjeluje u postupku, od Katara, Egipta itd. Svi su učinili maksimum, no proces je kompliciran te je zato trajao relativno dugo”, kazao je.

“Egipat polako mijenja javno mišljenje. Broj žrtava je prevelik i smatraju da je odgovor Izraela možda prevelik. No državna politika je suzdržana. Omjer žrtava je takav da u javnosti polako raste osjećaj protivljenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!