“Svi koji će glasati za izvješće Hrvoj-Šipek sudjeluju u zločinačkom pothvatu”

Vijesti 03. pro 202111:58 > 12:35 0 komentara
N1

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja bio je gost N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnuo na Plenkovićevu potporu i potporu vladajuće većine glavnoj državoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek.

“Ovo je neviđena sramota čemu svjedočimo. Mislim da se nikad u povijesti hrvatske politike takvo što nije dogodilo. Imamo činjenicu da je Hrvoj-Šipek lagala u Saboru dva puta. Sad izlaze i nove informacije o brifingu koji se dogodio ove godine”, kaže.

VEZANE VIJESTI

Napominje da je DORH imao sve dokaze da zaključi slučaj Softver i da pokrenu istragu o Gabrijeli Žalac, ali da to nisu napravili.

“Ono što je najžalosnije, u jučerašnjem priopćenju DORH-a, DORH zapravo obmanjuje javnost kad kaže da nisu trebali obavijestiti Ured europskog javnog tužitelja jer su izvidi bili gotovi”, tvrdi.

DORH i dalje laže i obmanjuje javnost kako bi zaštitio glavnu državnu odvjetnicu, ističe Grmoja.

“Svi oni koji će danas dignuti ruku za izvješće Hrvoj-Šipek sudjeluju u udruženom zločinačkom pothvatu protiv naših institucija, protiv našeg pravosuđa pa i protiv borbe protiv korupcije. Ja ne znam odakle im obraz ovako se ponašati. Mislim da više niti jedan hrvatski građanin nakon ovog danas ne treba poštivati naše institucije. Oni su ovim činom pomilovali glavnu državnu odvjetnicu zato što je ona njih milovala onda kada je to trebalo”, rekao je.

Postavlja se pitanje, kaže Grmoja, što je s Tolušićem i ostalim ministrima koji su trebali otići.

O izvještaju Greca koji je upozorio na manjkavosti Zakona o sprečavanju sukoba interesa kaže da se ne vodi puno time što kažu međunarodne institucije.

“Više bih volio da postanemo svjesni da neki zakoni nisu dobri. Ovaj Zakon je definitivno korak unatrag. Ako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne može unaprjeđivati etičke standarde u politici, onda Povjerenstvo zapravo nema nikakvog smisla. Oni žele oslabiti Povjerenstvo i oduzeti mu ključne alate za unaprjeđivanje etičkih standarda u politici”, govori Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.