Svjedok na suđenju Mamiću promijenio iskaz: “Možda sam u istrazi krivo rekao. Nisam dobio novac od Mamića”

Crna kronika 03. lis 202316:06 0 komentara
Denis Kapetanović/PIXSELL/N1

I danas je bilo burno na nastavku suđenja Zdravku Mamiću i ostalima optuženima za izvlačenje još 160 milijuna kuna iz Dinama. Pljuštale su optužbe, traženo je izuzeće sudaca, svjedoci su mijenjali iskaze...

Iako je potpisao potvrdu da je primio 18 tisuća eura od Zdravka Mamića, sportski djelatnik Stanislav Tulić danas je na Županijskom sudu u Osijeku izjavio da mu je novac zapravo predao Zvjezdan Cvetković, a poslao mu ga je poznati akter makedonskog nogometa Vančko Takovski. Radilo se o nagradi za dovođenje igrača Saška Handeva u Dinamo još tamo 2005. godine.

Tulić je tijekom istraga izjavio da je novac za dovođenje Handeva dobio od Mamića. Danas je pak u svom iskazu tvrdio nešto sasvim drugo. Kazao je da je novac dobio od Cvetkovića.

Zašto je svjedok promijenio iskaz?

“Možda sam tada krivo rekao”, pravdao se potvrđujući ipak kako je pročitao zapisnik o ispitivanju tijekom istrage i nije imao zamjerke na ono što je napisano.

Zbog toga je USKOK uložio prigovor na Tulićevo svjedočenje, no on je ostao ustrajan u tvrdnji da je upravo ono što je danas izjavio istina. Zašto se nije žalio na netočnosti u zapisniku tijekom istrage nije objasnio.

Svjedočio je danas i bivši Dinamov golman Tomislav Butina, čiji se potpis također nalazi na jednoj od potvrda o isplati novca iz Dinama.

“Uglavnom mi je plaća isplaćivana na račun. Sjećam se da sam samo jednom dobio gotovinu. Pravila oko isplate neto i bruto iznosa su se mijenjala, ali ono što je bilo zapisano u mom ugovoru o profesionalnom igranju je uglavnom ispoštivano”, potvrdio je Butina. Prema njegovim riječima isplatu u gotovini za koju je dobio potvrdu dogovorio je s Mamićem kao što je u potvrdi i navedeno.

Potvrde za tisuća eura gotovine

Da je jednom primio oko 6.000 eura u gotovini, za što je potpisao i potvrdu, izjavio je Mario Čirjak, nogometaš kojem je Zdravko Mamić bio menadžer.

“Preciznije, ja sam imao ugovor s Mamić sport agencijom koju su tada vodili Nikky Vuksan i Damir Jozić. Zdravka Mamića rijetko sam viđao i ne znam kakva je bila njegova uloga u Dinamu”, zaključio je Čirjak.

Ranije smo javili da je na početku suđenja izbio pravi show u sudnici. Naime, odvjetnici Marija Mamića tražili su izuzeće članova sudskog vijeća, kao i predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana. Izrazili su sumnju da namjerno nisu poslali Visokom kaznenom sudu spis kako bi se moglo odlučiti o žalbi što ju je Marijo Mamić podnio na odluku o blokadi imovine.

Danas je, nakon pune tri godine, bila ukinuta mjera obveznog javljanja policiji za Sandra Stipančića, jednog od Mamićevih suoptuženika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.