Tadić zatražio oprosnicu, zauzvrat spreman reći kako je Mamić podmićivao suce?

Vijesti 11. lip 202110:18 > 10:28 4 komentara
N1/ILUSTRACIJA

Nakon uhićenja te dugotrajnog ispitivanja osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za uzimanje mita, kao i osječkog poduzetnika Drage Tadića koji je priveden u sklopu istog slučaja, jučer je odlučeno o istražnim zatvorima.

Sudac Darko Krušlin tako je sinoć nešto prije 20 sati skupa sa svojim odvjetnikom išetao iz zgrade Županijskog suda budući da mu nije određen istražni zatvor. Uz Krušlina, sudac je zahtjev za istražni zatvor odbio i za braću Mamić.

No, u zatvoru su zato završili suci Ante Kvesić i Zvonko Vekić te poduzetnik Drago Tadić. Upravo Tadić, kako je potvrđeno Telegramu, traži od USKOK-a oprosnicu ili oslobođenje od kazne ne bi li u zamjenu za to ispričao sve što zna o Mamićevom podmićivanju osječkih sudaca.

Oprosnica znači da okrivljeni ne bude ni optužen za kazneno djelo, u ovom slučaju sudjelovanje u korupcijskoj aferi. Oprosnica se dogovara s tužiteljstvom. USKOK sada Tadića tereti da je pomagao Mamiću prenositi mito za suce te se sastajao s njima i sudjelovao u dogovorima oko pogodovanja Mamiću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare