Teške optužbe na račun župana: “Rekao je da će radije dati novac djeci nogometašima…”

Vijesti 07. ruj 202308:58 0 komentara

Newsnight N1 televizije donosi još jednu nevjerojatnu priču o okrutnosti i nerazumijevanju našega društva kad su u pitanju djeca s teškoćama u razvoju. Šef udruge pomoćnika u nastavi Ivan Milatić javno je u našoj emisiji ustvrdio da mu je župan koprivničko-križevački Koren rekao kako će "radije dati novac djeci nogometašima nego pomoćnicima u nastavi".

Milatić navodi i da je smanjio broj asistenata u nastavi, iako se više djece prijavilo za asistenciju.

U životopisu spomenutog župana, inače, stoji kako je “cijelo vrijeme svoje političke karijere angažiran je u društvenom, posebice sportskom životu”. “Tako je šest godina bio član skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, prije toga i potpredsjednik Županijskog nogometnog saveza, član uprave NK Slaven – Belupo te predsjednik NK Križevci”, navodi se.

Milatić upozorava da rad pomoćnika u nastavi “duplo manje vrijedi” u ovoj županiji nego drugdje. Za ovu situaciju Milatić teško optužuje koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

“Župan je smanjio, čovjek je toliko bahat, bezobrazan i sve ostalo što ide, da je smanjio broj asistenata u nastavi, iako je povećana potreba”, govori Milatić.

“Kaže da će radije dati djeci nogometašima nego pomoćnicima u nastavi jer su oni nevažni”, navodi Milatić i dodaje da mu je župan to rekao ovoga ljeta te da bi morao i ponoviti takve tvrdnje.

“Žao mi je što nisam taj razgovor snimio. Taj čovjek se jednostavno bahati i tako se ponaša… Imali su, dugo unazad, daleko najnižu satnicu u Koprivničko-križevačkoj županiji, od 19 kuna… Onda im je prijetio, ljudi traže regres, božićnicu koja im pripada, onda on prijeti otkazima, omalovažva, vrijeđa, napada… Takva vrsta kaubojštine i terorizma je valjda samo njemu poznata”, govori Milatić.

Poslušajte što je u programu N1 televizije rekao Milatić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!