Tipa koji je satima prijetio u kući, sada terete za pokušaj ubojstva policajca

Crna kronika 23. kol 202316:18 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Prijavljen je i zbog silovanja, zanemarivanja djeteta, nasilja u obitelji. Zbog toga mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora.

Kaznena prijava što je podnijeta protiv rastrojenog 27-godišnjaka koji je u noći na utorak izazvao pravu dramu u kući u ulici Podzmiš u zapadnom dijelu Zagreba tereti još i za nanošenje teških ozljeda, te prijetnje.

Upravo zbog obiteljskog nasilja u ponedjeljak poslije podne u kuću u Podzmišu pozvana je policija. No, 27-godišnjak, koji je inače i registrirani ovisnik, nije želio napustiti kuću.

Višesatna drama

Počeo je prijetiti da će se ubiti, pa su na mjesto događaja pozvani policijski pregovarači. Stigli su i vatrogasci koji su osiguravali dvorište budući da je 27-godišnjak prijetio da će pustiti plin i izazvati eksploziju, a zatim da će politi sebe benzinom i zapaliti se.

Negdje iza 21 sat iz kuće je odjeknuo hitac, pa su policajci upali u nju. No, muškarac je iskoristio taj trenutak i dao se u bijeg. Najprije je skočio u zrači jastuk kojeg su vatrogasci postavili u dvorištu, te u idućem trenutku uperio oružje u policajca. Policajčev kolega odgurnuo je nasilnika, koji je ipak ispalio još jedan hitac.

Potjera kroz šumu

Pokušao je još jednom pobjeći, no specijalci su ga sustigli u obližnjoj šumi.

Tijekom jučerašnjeg dana trajali su očevid i kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom. Na kraju je protiv njega podnijeta prijava za seriju teških kaznenih djela, za koja mu prijeti i kazna dugotrajnog zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!