Tjedan dana uoči izbora 300 članova jedne stranke prešlo u drugu

Vijesti 10. tra 202413:40 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

Osječko-baranjska županijska organizacija "Bloka-Umirovljenici zajedno" je raspuštena, a oko 300 članova potpisalo je pristupnice za prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), izvijestili su u srijedu predstavnici ovih stranaka.

Dosadašnji dopredsjednik BUZ-a i predsjednik županijske organizacije stranke Valentino Fabing kazao je na konferenciji za novinare kako je, osim županijske, raspušteno desetak gradskih i općinskih organizacija.

Prelazak u HSU Fabing je obrazložio tvrdnjom da su predsjednik BUZ-a Milivoj Špika i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, umjesto najavljenog ujedinjavanja umirovljeničkih stranaka, osnovali novu stranku, odnosno platformu “Umirovljenici zajedno”, koja će sada izaći na izbore. Smatra kako im je jedini cilj uništiti HSU, kao najstariju umirovljeničku stranku u Hrvatskoj, a ne ujedinjavanje.

Njihov cilj je još više razjediniti i razmrviti umirovljeničku političku scenu, i to je razlog da pristupimo HSU-u, te da nakon ovih izbora postoji samo jedna umirovljenička stranka, koja će biti svima prepoznatljiva i zastupati interese svih umirovljenika, rekao je Fabing.

Glavni tajnik HSU-a Marinko Lukenda izvijestio je kako je oko 300 dosadašnjih članova BUZ-a potpisalo pristupnice za prelazak u HSU.

Ističe kako je HSU stožerna stranka hrvatskih umirovljenika, a da su sve ostale stranke koje se pojavljuju, skupa s platformom Umirovljenici zajedno “čista prevara”.

Umirovljenike se pred svake izbore pokušava iskoristiti, drago mi je da su u osječko-baranjskom BUZ-u shvatili kakva je situacija, a ima naznaka da će biti i drugih prelazaka, dodao je Lukenda.

Predsjednik županijske organizacije HSU Zoran Vinković istaknuo je kako je primarni cilj HSU-a objediniti čitavu umirovljeničku populaciju, i da HSU postane jedina umirovljenička stranka, kako bi oko 1,2 milijuna hrvatskih umirovljenika moglo ostvarivati svoje primarne interese.

Cilj nam je osigurati mirovine koje omogućavaju dostojanstven život, ali baviti se ne samo umirovljeničkim pitanjima, već pitanjima mladih, gospodarstva te svim aspektima života u Hrvatskoj, poručio je Vinković.

Napominje i kako HSU u Osječko-baranjskoj županiji sada ima oko dvije tisuće članova, a ovaj prelazak bivših članova BUZ-a dodatno će ojačati osječku i županijsku organizaciju HSU-a, s obzirom na to da cilj stranke nisu samo parlamentarni, nego i i predstojeći lokalni izbori.

Dodao je da će HSU nakon lokalnih izbora možda po prvi put imati jednog gradonačelnika, i to u Đakovu, te najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika toga grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!