Tko je uhićeni Patrik Šegota, bivši ravnatelj Gradskih groblja?

Vijesti 14. srp 202109:48
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota uhićen je u srijedu, kako se neslužbeno doznaje, zbog navodnih zlouporaba povezanih sa sumnjivom dodjelom atraktivnih lokacija tek osnovanim tvrtkama na groblju Mirogoj.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Šegota je, kako javljaju mediji, uhićen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb gdje ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi.

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Uhićenje je uslijedilo nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja Uskok i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar