Tko u svibnju dođe na reciklažno dvorište u Zagrebu, dobit će plave vreće za smeće

Vijesti 08. svi 202412:37 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Svi korisnici reciklažnih dvorišta iz kategorije kućanstvo, koji tijekom svibnja barem jednom posjete reciklažno dvorište i na njemu predaju otpad, ostvaruju pravo na dva paketa ZG vrećica od 10 litara, odnosno ukupno 20 pojedinačnih vrećica, neovisno o prethodnom broju dolazaka.

“Stoga pozivamo korisnike da u svibnju dođu na jedno od 21 recilažnih dvorišta u Zagrebu i preuzmu svoje ZG vrećice”, stoji u objavi ZG Holdinga.

“Ovom akcijom Grad Zagreb želi dodatno potaknuti pozitivnu praksu razdvajanja otpada i njegovog odlaganja na reciklažna dvorišta.

Od uvođenja ovakvog načina ostvarivanja prava na besplatne ZG vrećice, zabilježen je povećan broj korisnika reciklažnih dvorišta. U odnosu na 2021., u prošloj je godini broj korisnika povećan za 145 posto, a korisnici su na reciklažnim dvorištima predali ukupno 27.752 tone otpada”, objavio je Holding.

Nadograđuje se i aplikacija

“Nakon akcije besplatne podjele ZG vrećica, uslijediti će tehnička nadogradnja sustava i aplikacije RazvrstajMojZG, te će se nastaviti program evidencije i nagrađivanja dolazaka korisnika na reciklažna dvorišta.

Pri tome će korisnici koji unutar pet mjeseci uzastopce barem jednom mjesečno evidentiraju posjet reciklažnom dvorištu, moći ponovno ostvariti pravo na besplatne ZG vrećice”, dodao je.

Popis reciklažnih dvorišta, kao i podaci o radnom vremenu te vrstama otpada koji se na njima odlažu dostupni su na internetskim stranicama podružnice Čistoće, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!