TNT donosi intervju s tužiteljicom od koje strepe naši političari

Vijesti 04. stu 202213:55 > 05. stu 2022 17:01 0 komentara
N1

Od njezina ureda u Hrvatskoj strepe mnogi. A nije ni čudo, budući da su, samo nekoliko mjeseci nakon što su počeli s radom, otvorene istrage koje su do tada stajale u ladici, uhićeni bivši ministri, procesuirani gradonačelnici, ljudi na čelu institucija koje se bave fondovima Europske unije...

Laura Kövesi uvjerava da tu nije kraj.

Što dalje planira Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj i što glavna europska tužiteljica poručuje hrvatskim građanima, pogledajte u nedjelju u intervjuu za Točku na tjedan.

Ne uskladi li Sabor zakon o izbornim jedinicama s normama Ustava – parlamentarni izbori mogli bi biti poništeni ili čak zabranjeni. Ustav propisuje da odstupanje u broju birača može biti maksimalno 5 posto, a neke izborne jedinice – pokazao je popis birača – odstupaju i do nevjerojatnih 40 posto! Porazno je što glas birača u Hrvatskoj ne vrijedi jednako već dulje od desetljeća, a vladajući ni sada ne pokazuju veliki elan da mijenjaju pravila koja – igraju za njih.

Na koji način bi trebalo promijeniti zakon da se osigura demokratske i poštene izbore, o tome i nizu aktualnih ustavnopravnih tema u TNT-u razgovaramo s profesorom ustavnog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu Đorđem Gardaševićem.

Burna saborska rasprava povela se ovoga tjedna zbog Zakona o kazalištima. Oporba optužuje ministricu kulture da želi staviti kazališta i umjetnike pod političku kontrolu. U Dvoboju TNT-a argumente će sučeliti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak.

Svima su puna usta potpore Ukrajini, a kako žive Ukrajinci u Hrvatskoj? Izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske Robert Markt za TNT otkriva s kojim se sve problemima – 8 mjeseci od početka rata – suočavaju izbjegli Ukrajinci i oni koji im se trude pomoći.

Dramatično vlasničko preslagivanje u Fortenovi, rast kamata na kredite i borba protiv kriminala putem Ureda europskog tužitelja ključne su teme o kojima razgovaramo u nedjeljnoj emisiji Točka na tjedan s novinarima Draganom Radusinović (Direktno.hr) i Darkom Bukovićem (PoslovniFM).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do podneva samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!