Točka na tjedan o šokantnoj Milanovićevoj kandidaturi

Vijesti 16. ožu 202416:55 0 komentara
N1

“Rijeke pravde izlit će se u proljeće”, tim je riječima Predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju šokantnu kandidaturu za premijera, objasnivši još da se želi natjecati na izborima kao nestranački kandidat na listi SDP-a u prvoj izbornoj jedinici. Milanović dakle želi izravnu izbornu bitku s Andrejom Plenkovićem, no veliko je pitanje hoće li ju i dobiti. Ustavni stručnjaci koji su se o tom potezu oglasili, jednoglasni su u ocjeni da je kandidatura službujućeg predsjednika države neustavna te da on mora dati ostavku ako želi na izbore. O svemu će se idućeg tjedna oglasiti Ustavni sud.

U Točki na tjedan o ustavnopravnim aspektima političke bombe koju je bacio Zoran Milanović, a kakvu Hrvatska još nikada nije doživjela – raspravljamo s profesorom Đorđem Gardaševićem s Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu. O pravnoj čistoći činjenica koje su bile okidač za Milanovićevu kandidaturu – a to su izbor i neobična preuranjena prisega Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika – za TNT će govoriti predstojnica Katedre za kazneno i procesno pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu Zlata Đurđević.

Buran tjedan na političkoj sceni komentiraju za TNT i novinari Ivanka Toma (Jutarnji list) i Hrvoje Krešić (Nova TV).

Bit ćemo uživo i na izvještajnom saboru HDZ-a u dvorani Lisinski na kojem će vladajuća stranke predstaviti programske osnove s kojima idu u skore izbore. Sve detalje I reakcije vladajuće stranke nakon Milanovićeve kandidature prati i donosi vam iskusni reportersko-urednički tim N1 televizije: s terena Elvir Mešanović i Ivana Tomić, a u studiju Ilija Radić.

“Hrvatski sabor pred raspuštanje je izglasao lex AP, a Europski parlament Europski akt o slobodi medija. Usporedbu ta dva za novinare vrlo važna zakona u našoj rubrici Europa bira, koju realiziramo u suradnji s Europskim parlamentom, komentira novinarka s dugim iskustvom praćenja europskih poslova – Irena Frlan Gašparović (Telegram).”

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!