Todorić najavio utrku za premijera: Osnivam stranku i idemo na izbore!

Vijesti 04. tra 202312:19 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, održao je konferenciju za novinare nakon što je Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo je da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju "veliki Agrokor" nezakonit dokaz.

Todorić je više puta ponovio kako su skupina Borg i Plenković napravili su plan i krenuli sa zavjerom.

Što se tiče Fortenove, kaže da su to šokantne brojke. “Kapitala gotovo nema. Da nisu prodali Ledo i to knjižili, ništa. Stručnjaci meni kažu da u životu nisu vidjeli ovakvu situaciju. Hrvatski sud je utvrdio 35 milijardi duga od 50 milijardi prometa. Fortenova danas ima promet od 30 milijardi, a dug joj je 33,5 milijarde. Isti dug kao i mi”, rekao je.

Dodao je da su oni ukrali sigurno dvije milijarde. “Pa kako su mogli ako je Agrokor bio u bankrotu?”, pita se.

Na kraju konferencije otkrio je i kako ulazi u politiku.

“Kada sam se vratio iz Londona, rekao sam da idem u politiku i to sada isto kažem, osnovat ću svoju stranku i idemo na izbore. Treba nam nacionalno jedinstvo svih stranaka pa čak i HDZ-a da se organiziramo i da Hrvatsku pokrenemo. Kada se podigne optužnica protiv ovih, reći ću ime svoje stranke i pozvati građane da se učlane. Za mjesec dana smo potpuno spremni na akciju”, rekao je Todorić.

Na pitanje tko će mu biti ministar financija odgovorio je kratko: “Neće Marić!”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare