Todorićev odvjetnik: Ako padne optužnica, on ima pravo na naknadu štete od RH

Vijesti 18. lis 202119:15 > 20:022 komentara
Izvor: N1

Fran Olujić, odvjetnik Ivice Todorića, gostovao je u Dnevniku N1 gdje je komentirao današnju odluku Visokog kaznenog suda koji je naložio novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja na kojem se temelji još uvijek nepotvrđena optužnica u slučaju Agrokor.

“Obrane više okrivljenika, nas šest, tvrdile su od početka da ovaj izvještaj po sadržaju ne predstavlja vještačenje i da su ga sačinile nepoznate osobe za koje se može pretpostaviti da se nalaze u sukobu interesa jer je riječ o zaposlenicima tvrtke KPMG koja je paralelno radila za izvanrednu uprau, a prije toga za upravu Agrokora dok je društvo vodio Todorić. Sad nam je Visoki kazneni sud dao za pravo i po našoj žalbi je naložio da se naši navode provjere u posebnom suđenju o zakonitosti dokaza”, objasnio je Fran Olujić komentirajući današnji obrat u slučaju Agrokor.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje koji su daljnji koraci, rekao je: “Ovo je paradoksalna situacija da je Županijsko odvjetništvo povjerilo vještačenje toj tvrtki, a izvještaj potpisuje osoba koja je radila za Todorića. Potom se ispostavilo da izvještaj nije radio ni on ni tvrtka u Poljskoj, nego trgovačko društvo KPMG Hrvatska.”

Zadovoljni su razvojem događaja, kaže, a na pitanje može li temeljem ove odluke optužnica pasti u vodu, odgovara:

“Mi smo ukazivali na to da kod njih postoji sumnja u pristranost. Možemo biti zadovoljni ovakvom odlukom, ali to će uzrokovati dodatne probleme u postupku jer ako bi se sad u ponovljenom postupku utvrdilo da smo u pravu, vještačenje mora biti izdvojeno kao nezakonit dokaz. No, u ovako velikom postupku treba odrediti novo vještačenje. Glavnu raspravu nećemo imati još barem godnu dana ili je nećemo imati uopće.”

Što ako padne optužnica?

“Ivica Todorić već vodi arbitražni postupak u Washingtonu, to nije u neposrednoj vezi s ovim, no oba postupka utječu jedan na drugog. Ako bi arbitraža dala za pravo, ima pravo na naknadu štete od Republike Hrvatske”, naglasio je Fran Olujić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar