Tomašević najavio proširenje tramvajskih pruga

Vijesti 10. velj 202313:52 1 komentar
Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u petak kako je više stotina reklamnih panoa u gradu ilegalno postavljeno te se krenulo s njihovim uklanjanjem a prijedlogom da se veličina panoa ograniči na 12 četvornih metara površine želi se uvesti red.

Ilegalni panoi trenutno se uklanjaju te ispisuju kazne a ista pravila oko postavljanja panoa vrijedit će ubuduće za privatne tvrtke i za Zagreb plakat koji je u suvlasništvu Grada, rekao je Tomaćević nakon otvaranja dijabetološkog centra u u Domu zdravlja Centar u Sigetu.

Nacrt odluke o komunalnom redu trenutno je u javnom savjetovanju a svaki grad ima pravo regulirati pitanje reklama na javnim površinama. Naime, sve je više pritužbi građana na svjetleće reklame koji im narušavaju kvalitetu života a tu djelatnost treba uskladiti i s građevinskim propisima, kazao je.

Kad je riječ o reklamama na tramvajima, njihov broj će se iz mjeseca u mjesec smanjivati kako će isticati vrijeme zakupa, a većina reklama s tramvaja bi trebala nestati do kraja godine.

Proširenje financira država

Tomašević je rekao i da će se proširenje tramvajskih pruga u gradu sufinancirati iz EU fondova, a proširenje koje slijedi u Sarajevskoj ulici u Novom Zagrebu financira država u sklopu većeg projekta cestovne rekonstrukcije.

Dobit ćemo cestovno proširenje i novi ulaz u grad s juga, a izgradit će se i novi nadvožnjak preko Ranžirnog kolodvora te tramvajska pruga koja će biti produžena sve do mosta, rekao je Tomšević.

Najavio je proširenje tramvajska pruga i u Heinzelovoj ulici te podsjetio kako se više od 20 godina u Zagrebu nije izgradio ni metar novih tramvajskih pruga.

Gradonačelnik tvrdi i da se situacija s odvozom smeća u potpunosti normalizirala, dosad je izdano i 800 odobrenja a za postavljanje boksova a dosad su postavljeni na 40-ak lokacija. Također je povećan i broj spremnika za plastiku jer se količina odvojene plastike povećala za više od 50 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare