Tomašević: Novi ravnatelj MUO-a prijavio zaposlenicu zbog pronevjere više stotina tisuća eura

Vijesti 13. velj 202411:27 0 komentara

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na konferenciji za medije govorio je o, kako je sam rekao "nemiloj temi" o kojoj je, kaže, dužan informirati javnost.

Tomašević je tako rekao da je Sanjin Mihelić, novi ravnatelj MUO-a, 9. veljače podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja zbog sumnje u pronevjeru više stotine tisuća eura gradskog novca.

“Već sam x puta o tome govorio, da ova uprava ima nultu stopu tolerancije na bilo kakvu korupciju. Uz kaznenu prijavu, pokrenut je i postupak otkaza. Sad je to u rukama policije i drugih tijela, vidjet ćemo kako će se ta stvar razvijati. Nećemo to tolerirati i očekujemo da svi ravnatelji ustanova u takvim situacijama odmah djeluju i podnose kaznene prijave”, jasno je poručio gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, kaznena prijava podnesena isti dan kad se za nepravilnosti sazalo i tek se mora vidjeti kolika je šteta za sam muzej. “Ravnatelj to sigurno ne bi prijavio da nije imao osnovanu sumnju da je riječ o pronevjeri novca”, kaže Tomašević.

Više detalja nije iznio, ali još jednom je naglasio da se ovakve stvari neće tolerirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!