Tomašević o ostavci Damira Vanđelića: Žao mi je ako je to istina

Vijesti 25. stu 202118:25 > 18:33
Izvor: N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević cijepio se danas trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa. Nakon toga je stao pred novinare i pozvao sve građane da se cijepe trećom dozom kako bi ojačali imunitet.

Tomašević je rekao kako je u Zagrebu u posljednjih 15 dana cijepljeno gotovo 50 tisuća građana, a otkrio je i kako je u Zagrebu sada cijepljeno 72 posto odraslog stanovništva, odnosno 60 posto ukupnog stanovništva.

Ostavka Damira Vanđelića

Upitan da prokomentira ostavku šefa Fonda za obnovu Zagreba Damira Vanđelića, Tomašević je rekao kako mu je žao ukoliko je to istina te da se nada da će na njegovo mjesto doći netko s kim će se moći jednako dobro surađivati. Kaže i kako je njihova dosadašnja suradnja bila dobra. “Vjerujem da će i on to potvrditi”, kaže Tomašević dodajući da je Grad Zagreb samo djelomično sudjelovao u financiranju obnove te da je surađivao i s Fondom i s Ministarstvom.

“Vidjet ćemo sutra što su razlozi, ali ako je to istina, žao mi je jer smo imali dobru suradnju. Nadam se da će na njegovo mjesto doći netko s kim će se isto moći surađivati”, kaže Tomašević.

VEZANA VIJEST

Za N1 je, podsjetimo, danas potvrđeno da je šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio ostavku. Iz Fonda je za našu televiziju potvrđeno da je Vanđelić danas tijekom dana urudžbirao ostavku Upravnom vijeću Fonda i ministru graditeljstva Darku Horvatu, a o svemu će detaljnije sutra.

Prema informacijama kojima raspolaže N1 televizija, Vanđelić je danas bio kod ministra Horvata i predao mu svoju ostavku, odnosno zahtjev za prekid ugovora o radu. Iz Ministarstva graditeljstva ne žele ovo ni potvrditi ni demantirati.

Iako se još ne znaju razlozi za njegovu odluku, ako je zaista odlučio otići s čela Fonda, velika je vjerojatnost da se radi o nemogućnosti uspostavljanja suradnje s ministrom Darkom Horvatom koji vodi Ministarstvo graditeljestva i s kojim šef Fonda mora usko surađivati. Njihovi verbalni sukobi obilježili su Vanđelićev mandat na čelu Fonda za obnovu.

Treba podsjetiti i da je Vanđelić ranije izjavio kako ne planira ostati na čelu Fonda za obnovu do kraja mandata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar