Tomašević otkrio program za doček Nove godine na Trgu

Vijesti 24. pro 202110:22 > 13:00 2 komentara
N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je u petak detalje dočeka Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija, pjevač Filip Rudan i na kraju grupa Psihomodo pop.

Doček će trajati do dva sata iza ponoći, Jelačićev trg bit će ograđen metalnim ogradama, a unutar ograde moći će samo oni s digitalnom covid potvrdom.

”Zbog epidemioloških mjera bit će ograda na frontalnom dijelu i pred binom, i to dvostruka s prostorom između onih koji su unutar i izvan ograde”, izjavio je Tomašević novinarima tijekom posjeta gradskim domovima za starije osobe.

Na dočeku će kvartet Zagrebačke filharmonije svirati pjesme grupe Queen, a nastupit će i neki od izvođača iz Voicea i A strane, primjerice pjevač Filip Rudan koji će izvesti domaće i strane hitove. Za kraj dočeka Tomašević je najavio nastup grupe Psihomodo pop.

Na pitanje brine li ga što je Europska komisija najavila da se neće moći produžiti rok za korištenje sredstava za obnovu iz Fonda solidarnosti, Tomašević je rekao kako vjeruje da će se taj rok ipak produžiti i uspješno Vladino lobiranje i pregovore.

Istaknuo je kako je obnova javnih zgrada u Zagrebu u punom jeku, no situacija s obnovom privatnih zgrada nije dobra pa očekuje da će i njihova obnova krenuti početkom sljedeće godine.

S obzirom na današnje okupljanje nezadovoljnih roditelja-odgojitelja pred Ministarstvom pravosuđa, Tomašević je kazao kako je dio njih najavio tužbe, no od odluke o revidiranju te mjere se ne odustaje.

“S obzirom na financijsku situaciju, potrebu izgradnje vrtića i ciljeve EU-a i Hrvatske da se poveća broj djece u vrtićima, mi smo odluku donijeli i pri tome ostajemo”, poručio je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare