Tomašević: Odluka o imenovanju u Holdingu potpuno pravno valjana

Vijesti 16. lip 202113:24 > 13:35
Peđa Grbin, Tomislav Tomašević
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji u Zagrebu s SDP-om, gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je i pokretanje postupka pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, zbog imenovanja uprave i NO-a Zagrebačkog Holdinga bez natječaja.

“Već sam rekao i u priopćenju. Bilo je potrebno hitno djelovanje s obzirom na stanje u Zagebačkom Holdingu. Odluka je potpuno pravno valjana. Nova uprava i novi nadzorni odbor su u registru Trgovačkog suda”, rekao je Tomašević.

“Radi se o uvriježenoj dosadašnjoj praksi koja traje dulje od 8 godina. Poštujem rad Povjerenstva, ali mislim da su sad pogriješili”, dodao je.

“Većina članova Uprave bit će izabrana putem javnog natječaja”

“Nije bilo govora u kampanji o predlaganju od strane Skupštine, bilo je govora o javnim natječajima. Već sam objasnio zašto smo donijeli takvu odluku kao Skupština Holdinga. Većina članova Uprave bit će izabrana putem javnog natječaja, baš kao i Nadzorni odbor”, rekao je Tomašević.

VEZANE VIJESTI

“U petak smo imali razgovore sa starom Upravom Holdinga, a nakon toga s 9 od 10 članova starog Nadzornog odbora. I čim smo vidjeli kakvo je stanje, odmah smo donijeli odluku preko vikenda. Vrlo jasno i direktno smo komunicirali prema javnosti. GONG ima pravo na svoje mišljenje, ali iako u zakonu nikakav javni natječaj nije obavezan, većina članova Uprave bit će izabrana javnim natječajem”, rekao je gradonačelnik.

Što će biti s odlagalištem na Jakuševcu?

Tomašević je istaknuo da će se odvoz otpada naplaćivati prema količini. O odlagalištu otpada Jakuševec, kaže da se prvo moraju stvoriti preduvjeti kako bi se ono moglo zatvoriti.

“Primopredaja između stare i nove Uprave Holdinga je izvršena jutros. Bitna je podloga za restrukturiranje poslovanja Holdinga”, rekao je gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.