Tomašević potpisao kolektivne ugovore za zaposlenike Grada, Holding pregovara

Vijesti 21. pro 202216:07 0 komentara
N1 / Ilustracija

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević popisao je nove kolektivne ugovore s predstavnicima sindikata zaposlenih u Gradu i gradskim ustanovama, a pregovori Zagrebačkog holdinga i sindikata su u tijeku, doznaje Hina u srijedu od glasnogovornice Grada Zagreba Dinke Živalj.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je s reprezentativnim sindikatima početkom tjedna potpisao kolektivne ugovore za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima, zaposlene u predškolskim ustanovama Grada, zaposlene u gradskim ustanovama kulture i zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, na razdoblje od četiri godine.

“Novi kolektivni ugovori, koji stupaju na snagu 1. siječnja 2023., unaprjeđuju postojeća i uvode nova materijalna prava, tekstovi ugovora su osuvremenjeni, a sve s ciljem unaprjeđenja uvjeta rada, te kako bi Gradska uprava i gradske ustanove funkcionirale kvalitetno i ujednačeno”, rekla je glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

VEZANA VIJEST

Obje strane izrazile volju za nastavkom suradnje

Pregovori su, kako je istaknula, “protekli u konstruktivnom dijalogu i dobroj vjeri, te su obje strane izrazile volju za nastavkom suradnje na unaprjeđenju organizacije i uvjeta rada u Gradskoj upravi i ustanovama”.

Uz gradonačelnika Tomaševića i predstavnike sindikata, potpisivanju kolektivnih ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, te pročelnici nadležnih gradskih ureda.

Pregovori Zagrebačkog holdinga i sindikata su u tijeku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!