Tomašević: Zagrebačkom Holdingu potrebna je optimizacija i centralizacija

Vijesti 03. velj 202212:27 > 12:33
N1/Anka Bilić Keserović

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivan Novaković predstavili su u četvrtak poslovni plan prema kojim će gradska komunalna megatvrtka poslovati u narednom razdoblju.

“Tri su ključna cilja kojima će se uprava posvetiti a to su organizacija poslovanja, optimizacija te usmjeravanje poduzeća prema održivosti. U proteklih pet godina poslovanje bilježi kontinuirani pad prihoda i učinkovitosti. Rezultat je procjena da će 2021. završiti s gubitkom od 587 milijuna kuna. istovremeno, trenutna zaduženost iznosi 4,8 milijardi kuna od čega više od 1,3 milijarde kredita dospijeva na naplatu ove godine, a još 2,3 milijarde u srpnju sljedeće godine – istaknuo je Novaković. Stoga je, ističe Novaković, nužno provesti financijsko restrukturiranje.

“Holding je u lošem stanju. Zbog toga je potrebno napraviti rezove, prekinuti negativne trendove jer želimo 2022. završiti s pozitivnim rezultatom i ostvariti 304 milijuna kuna dobiti”, rekao je Novaković.

“Poslovni plan Holdinga je ambiciozan, no to je nužno kako bi se riješili svi problemi koje su doveli Holding u probleme”, istaknuo je Tomašević.

“Holdingu je potrebna optimizacija i centralizacija. Danas svaka Holdingova sastavnica ima svoje računovodstvo, svoje službe što nije potrebno. Potencijali Holdinga su ogromni”, kazao je Tomašević, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.