Tomo Medved za N1: Ove godine ne idem u Grubore

Vijesti 02. kol 202112:36 > 14:38 1 komentar
N1

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bio je gost N1 Studija uživo.

Medved se kratko osvrnuo na činjenicu što Boris Milošević ove godine neće na obilježavanje obljetnice Oluje u Knin.

“Prije svega, kratki podjsetnik. Prošle godine je bila obljetnica. Ove godine imamo 26. obljetnicu. Nazočit će veći dio članica i članova Vlade. Nastavljamo dostojanstveno obilježavati sve obljetnice. Pred nama je 30. obljetnica stradanja Vukovara. Niz je ove godine obljetnica, obljetnica koje nas podsjećaju na 1991. godinu. Svakodnevno imamo nekoliko obljetnica. Ono što je možda uz ovaj segment naše nazočnosti još važnije”, rekao je Medved.

Ministar napominje kako je puno toga što na generalnoj slici i u odnosu u društvu Vlada čini te da će tako i nastaviti.

VEZANA VIJEST

Na pitanje nije li bolje da odlazak predstavnika Srba u Knin i predstavnika Vlade u Grubore postane praksa nego gesta, odgovara:

“Što se tiče same geste, ona je bila više nego jasna. Važno je ono što mi činimo svakog dana. Ono što činimo u stvaranju preduvjeta za razvoj područja koja su stradala u Domovinskom ratu. Važno je graditi i odnose u društvu, da sve ono što činimo bude uzor i poticaj na izgradnju normalnih odnosa. Svakoga dana svojim radom doprinosimo stvaranju perspektive i izgradnji odnosa koji garantiraju kvalitetan život našeg naroda”.

Medved je potvrdio da ove godine neće ići u Grubore.

“Ja sam prošle godine bio. Predsjednik Vlade je nazočio na nekim drugim mjestima. Prošle godine je bila 25. obljetnica. Obljetnice će se sve organizirati dostojanstveno i to je ono što je važno”, kazao je Medved.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.