“Tragedija je da 30 godina nitko u ime Zagreba nije odao počast obitelji Zec”

Vijesti 07. pro 202111:32 > 11:51 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević govorio je danas na press konferenciji, među ostalim, i komemoraciji obitelji Zec.

“Prihvatio sam poziv udruga i organizacija koje organiziraju komemoraciju obitelji Zec i prije izjava o ulici.

Smatram da je 30 godina prošlo od zločina… bilo je kranje vrijeme da netko oda počast žrtvama tog zločina. Tragedija je da nitko to nije napravio u ime Zagreba. To je gesta pijeteta prema žrtvama i zalog za bolju budućnost Zagreba, gdje nitko neće biti diskriminiran, a kamoli da bi bio izvršen zločin zbog toga”, rekao je.

“I dalje ćemo razgovarati s SDP-om i partnerima o načinima na koje se može komemorirati jedna od najsramotnijih epizoda u povijesti ovog grada”, dodao je.

Davor Puklavec /Pixsell

Podsjetimo, gradonačelnik će sudjelovati u programu komemoracije koju organiziraju Antifašistička liga RH i Srpsko narodno vijeće povodom tridesete godišnjice ubojstva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, i to s Borisom Miloševićem, potpredsjednikom Vlade RH, Miloradom Pupovcem, predsjednika SNV-a, kao i s ljudskopravaškim aktivistima i aktivistkinjama koji godinama na današnji dan posjećuju ovo mjesto, priopćeno je iz SNV-a.

Komemoracija će se održati danas na lokalitetu kod bivšeg sljemenskog doma Adolfovac, s početkom u 18 sati, gdje su u noći sa 7. na 8. prosinca 1991. ubijene djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija Zec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!