Radnici Čistoće nastavljaju s poslom

Vijesti 25. sij 202316:50 2 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Radnici Čistoće u srijedu navečer, nakon trodnevnog štrajka, nastavljaju raditi, a u pregovorima s Upravom Holdinga dogovoreno je da će zasad dobiti povećanje od 700 kuna za najniže plaćene poslove i 600 kuna za vozače.

Nešto prije 17 sati iz zgrade su izašli šef Uprave Holdinga Ivan Novaković i šef Čistoće Davor Vić. Nisu davali izjave.

Nakon njih počeli su izlaziti i radnici, koji su djelovali nezadovoljno.

“Od večeras se ide raditi, a čeka se u petak dogovor sindikata i Holdinga pa ćemo vidjeti… Oni moraju naći novac da bi mogli nama dati, do utorka moraju smisliti”, rekao je jedan od radnika.

Na sastanku je bio i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. “U dijelu koeficijenata je danas bilo najviše tenzija. U konačnici dogovoreno je na razini pet ovih radnika i mene koji smo bili na sastanku s Upravom, prenijeli smo radnicima i vjerujemo da je većina radnika prihvatila i da će se krenuti večeras dalje raditi. Da će radnici dobiti ono što nisu imali prošli mjesec, oni s najmanjim koeficijentom 700 neto kuna više, vozači 600 kuna više, do onog trenutka dok se u postupku mirenja koji je u tijeku, dok sindika ne ispregovaraju ostale njihove zahtjeve. Predstavnici radnika koji sudjeluju mirenju inzistirat će da se koeficijenti ugrade u kolektivni ugovor. Ako uprava neće moći to prihvatiti sindikati će se obratiti radnicima koji će odlučiti je li im nešto prihvatljivo ili idu tada u novi štrajk koji ima glavu i rep”, rekao je Novosel.

“Radnici nisu od ničega odustali, dobili su najviše što su mogli. Pokazali su da su složni, da će se boriti jedan za drugoga. Rekli su mi da se radnici vraćaju raditi u trećoj smjeni”, dodao je Novosel.

“Uprava je rekla da se neće nijedan prekršajni postupak pokretati prema ranicima zbog štrajka”, rekao je.

“Sindikati koji su u pospku mirenja imaju sastanak u petak”, dodao je.

N1

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je jutros da će Uprava Zagrebačkog holdinga danas prijaviti sudu nezakoniti štrajk radnika Čistoće, a troškove plaća radnika koji nezakonito štrajkaju neka snose sindikati, što iznosi 100.000 eura dnevno.

Sindikati pak kažu da neće snositi troškove

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare