Plenković s pet ministara dočekao trgovačke lance. Nakon njih u Vladu stižu i bankari

Vijesti 13. ruj 202308:27 > 10:54 4 komentara
Sanjin Strukic / Pixsell

U Vladi je u srijedu ujutro počeo sastanak premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca vezano uz inicijativu da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine. Nakon trgovaca, u Vladu danas dolaze i bankari.

Na sastanku s trgovcima su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u utorak popodne nakon niza sastanaka s trgovcima, da su svi s kojima je razgovarao spremni podržati vladinu inicijativu smanjenja cijena proizvoda iz potrošačke košarice.

Ideja je da se ukupna vrijednost košarice proizvoda, što je dostupno na internetskoj stranicama ministarstva na kojoj se prati kretanje cijena, vrati na 31. prosinca prošle godine.

Neki će cijene spustiti već od petka?

Upitan kad bi cijene mogla početi padati, odgovorio je da dio trgovačkih lanaca mora napraviti kalkulacije i interna savjetovanja, a da “neki mogu reagirati već od petka”.

Ne vjeruje da će neki od trgovaca izbjeći spuštanje cijena, jer bi time, kako je rekao, izigrali hrvatske građane, a i trgovcima je u interesu očuvanje kupovne moći građana.

“Trgovci su pružili ruku i načelno svi podržali inicijativu, a u srijedu će se brusiti detalji. Bit će sastanak u vladi kada će, vjerujem, i premijer izići s konkretnim informacijama”, rekao je jučer Filipović.

Nakon trgovaca, u Vladu na sastanak dolaze i predstavnici banaka.

Sve događaje pratite na N1 televiziji i na našem portalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare