“Hrvatska policija će poduzeti određene radnje vezano uz Matejeve prijatelje”

Vijesti 12. sij 202207:12 > 12:51 0 komentara
Antonio Gerovac
Robert Anic/PIXSELL

Matej Periš (27) iz Splita s prijateljima je otputovao u Beograd na proslavu Nove godine. Nestao je u noći s 30. na 31. siječnja iz kluba Gotik i od tada traje velika potraga za njim.

Visoka delegacija hrvatske policije boravila je ovaj tjedan u Beogradu na inicijativu premijera Andreja Plenkovića.

U Beogradu je tim hrvatskih istražitelja dočekao ministar MUP-a Srbije Aleksandar Vulin i s njima podijelio dokaze, informacije i spoznaje o istrazi.

S obzirom na iskazani interes za izjavom predstavnika hrvatske policije koji je proteklih dana boravio u Beogradu po pitanju traganja za Matejem,  pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o dosadašnjim saznanjima vezanim za potragu.

“Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla”

“Koordinacija hrvatske i srpske policije traje od prijave nestanke. Protekla dva dana smo proveli u Beogradu gdje smo sa srpskom policijom razmijenili sva saznanja koja smo prikupili,a li uglavnom smo se fokusirali na ono što je srpska policija poduzimala. Srpska policija je poduzela apsolutno sve one radnje koje se u ovakvim i sličnim slučajevima poduzimaju, angažirane su sve snage koje su u tom trenutku bile raspoložive”, rekao je Gerovac.

“Intenzitet traganja se i dalje nastavlja kakav je bio i prvog dana”, dodao je.

Rekao je da je na sastanku bio i otac nestalog mladića.

VEZANE VIJESTI

“U ova dva dana smo ostvarili intenzivne kontakte, i dalje smo na dispoziciji”, rekao je Gerovac. “Nadamo se da će uskoro doći do raspleta događaja i da ćemo Mateja pronaći živoga.”

“Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla”, dodao je još jednom.

“Ništa ne ukazuje da je nestanak posljedica bilo kakve nasilne radnje”, rekao je Gerovac o prikupljenim dokazima.

“Pregledali su se sati i sati materijala”

Osvrnuo se i na snimke koje su objavljene u medijima. “Žao mi je što te snimke uopće izlaze. Srpska policija je napravila izniman posao kad govorimo o praćenju kretanja Mateja Perša, od izlaska iz kluba do ulaska u vodu je više od kilometra i nešto kretanja. To je izniman posao, pregledavali su se sati i sati materijala. Snimke su detaljno pregledane, analizirane su, rezultati se obrađuju.”

“Osoba koja je odjevena kao što je bio odjeven Matej je došla do vode. Ne postoji policajac koji će vam reći da je sigurno ušao u vodu”, rekao je, dodajući da ne može iznositi detalje istrage.

“Prijavana formalnog nestanka je bila istog dana kad i nestanak. Možemo reći da je već idućeg dana došlo do kontakta policije i njegovih kolega s kojima je bio”, kazao je.

“Prijatelji su prošli poligraf”

“Što se tiče konzumacije opijata ili droge, ne mogu iznositi ono što nam je policija prenijela. Da biste dokazali konzumaciju, mora se vještačiti urin itd. Sav taj put dečkiju do Beograda, boravka, sav taj segment je prođen od srpske policije u minutu, rekonstrukcija je napralvjena i ne postoji u ovom trenutku nekakva rupa da nije rekonstruirana u njihovom kretanju”, rekao je i dodao:

VEZANE VIJESTI

“Hrvatska policija će poduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje isključivo iz razloga da se pojasne određene stvari koje mogu pomoći u dijelu nestanka.”

Potvrdio je da su prijatelji prošli poligraf te da iz toga ne proizlazi nikakva njihova involviranost u nestanak. “Prijatelji su krucijalan izvor informacija jer su bili s njim.”

“Zašto je on trčao? Ne mogu ja to komentirati, što se dogodilo, zašto je on išao, to je za sada nepoznanica”, kaže. Komentirao je i snimku koja je nastala u Savi. “Snimka je autentična, ali pliva li netko ili ne pliva, to je prostor za diskusiju. Ja u to ne bih ulazio, snimke se obrađuju. To je snimka od te noći”, rekao je.

Pojavila se nova snimka 

Inače, jučer se na YouTubeu pojavila snimka na kojoj se vidi mladić koji trči ulicama Beograda, a za koji srpski mediji navode da je Matej Periš, mladić iz Splita, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca 2021. Informacija da je na snimci Matej nije službeno potvrđena, kao niti brojne ranije objavljene po tabloidima.

Podsjetimo, 27-godišnji Matej Periš iz Splita nestao je 31. 12. 2021. U Beograd je stigao s društvom na doček Nove godine. Nakon večere u obližnjem restoranu zaputili su se u klub “Gotik”. Nakon izlaska iz kluba oko 2 sata ujutro gubi mu se svaki trag.

S pomoću snimki nadzornih kamera s beogradskih ulica dijelom je rekonstruirano njegovo kretanje.

“Moram reći da imam apsolutno povjerenje u policiju Republike Srbije”, rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je jučer da se potraga nastavlja, da se sve obale pretražuju i da nikome, osim Matejeve obitelji, nije kao MUP-u važno da dođe do informacija o njemu.

“Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voljeli bismo ga naći živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, dijelove Dunavskog akvatorija, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce”, rekao je za TV Pink.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!