U ime obitelji traži produljenje savjetovanja o Zakonu o referendumu

Vijesti 31. pro 202017:19 0 komentara
PIXSELL

Udruga U ime obitelji izvijestila je u četvrtak kako su od ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice zatražili produljenje roka za javno savjetovanje o novome Zakonu o referendumu za dodatnih mjesec dana zbog blagdana i ograničene uključenosti građana zbog epidemije.

“Udruga U ime obitelji traži produljenje roka za javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o referendumu za dodatnih mjesec dana od 3. siječnja 2021., s obzirom na to da je javno savjetovanje o ovako važnom zakonu stavljeno u vrijeme blagdana i završetka godine te je uključenost građana u savjetovanje ograničena pandemijom koronavirusa i razornim potresom”, navodi se u priopćenju Udruge.

Istaknuli su kako je Zakon o referendumu izuzetno važan zakon kojim se može ili omogućiti demokratizacija društva i potaknuti veće sudjelovanje građana u javnom životu ili dodatno otežati sudjelovanje i doprinos građana.

“Zato držimo da je odgovornost aktualne vlasti osigurati odgovarajuće uvjete da svi građani mogu iznijeti svoje primjedbe i prijedloge”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!