U kutinskoj aferi Davor Kljakić najavio ostavke na političke dužnosti

Vijesti 10. ruj 202115:52 0 komentara
Tvrtka Eko Moslavina
Edina Zuko/PIXSELL/ilustracija

U nastavku afere političkog pogodovanja i zapošljavanja u Kutini u petak je predsjednik kutinskoga Gradskog vijeća i potpredsjednik sisačko-moslavačke Županijske skupštine Davor Kljakić (HSLS) najavio ostavke na sve političke dužnosti dok se ne razriješe sve optužbe s njim u vezi.

On se u aferi spominje kao koalicijski partner gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ), kojeg je direktorica gradske tvrtke Eko Moslavine Adrijana Cvrtila snimila i optužila za političke pritiske pri zapošljavanju članova HDZ-a i HSLS-a.

U svojem priopćenju Kljakić izjave gospođe Cvrtile smatra iskonstruiranim, jednostranim, netočnim i sustavno nečasno pripremljenim kako bi na temelju takvih neistina i iskrivljenih tvrdnji, izvučenih iz konteksta, ostvarila osobne ciljeve.

“Potpuno podržavam pravo svakog građanina da nadležnim pravnim instancama države prijavi sumnje na nečasne radnje, no gospođa Cvrtila nije prvenstveno koristila raspoložive zakonske kanale, nego je namjerno i sustavno pripremila medijsku hajku na svoje neistomišljenike. Način komunikacije gospođe Cvrtile stvorio je veliku štetu društvu Eko Moslavini, gradonačelniku, Gradskom vijeću i Gradu Kutini, koji se ovih dana personificira kao ‘grad slučaj’, čime se šteti stabilnosti Grada i realizaciji svih projekata”, stoji u priopćenju.

Kljakić navodi kako dok se ne razriješe sve optužbe ne može obnašati dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Zbog toga je najavio ostavke na sve političke dužnosti na koje je imenovan, uključujući i dužnost predsjednika kutinskoga Gradskog vijeća i potpredsjednika sisačko-moslavačke Županijske skupštine.

Također navodi kako će od 10. rujna napustiti sve političke dužnosti u stranci te istupiti iz njezina članstva kako je ne bi dovodio u poziciju koju kao politička stranka ne zaslužuje.

Kljakić je u priopćenju zahvalio svim suradnicima i najavio poduzimanje pravno raspoloživih aktivnosti kako bi u cijelosti razjasnio sve događaje o kojima je gospođa Cvrtila dala izjave. Na kraju je istaknuo kako više ne namjerava davati nikakve izjave ni komentare u vezi s aferom.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak početkom afere, kada su objavljene optužbe o kupnji vijećnika i uhljebljivanju, donio je odluku o raspuštanju Županijske organizacije i kutinskog Ogranka HSLS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!