U Newsroomu o cijepljenju i borbi protiv covida, obnovi Banije, izborima…

Vijesti 17. velj 202115:12 > 16:01 0 komentara
N1

Lokalni izbori, cijepljenje i borba protiv covida, obnova Banije - neke su od tema kojima se bavimo u današnjem Newsroomu.

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović od danas je i službeno u kampanji u koju je krenuo ispred jednog od simbola grada – kule Lotrščak. Zašto bi građani trebali birati Klisovića u odnosu na konkurenciju, pojasnit će nam član Predsjedništva SDP-a Ivan Račan.

Jedna od tema lokalnih izbora svakako će biti obnova. Ona u Zagrebu ne da kasni, već praktički nije ni krenula, a bliži se godišnjica potresa. Kada je u pitanju Sisačko-moslavačka županija, vlada i resorni ministar optimistični su. Vjeruju da će obnova krenuti brzo i da neće trajati dulje od dvije godine. 50-ak dana od razornog potresa svoje viđenje stanja na terenu dat će nam dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić koju je prije par dana za humanitarni rad odlikovao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Na Nacionalnom stožeru danas smo od Bernarda Kaića čuli da naša epidemiološka situacija nije bolja nego primjerice u Njemačkoj, Austriji ili Sloveniji gdje su na snazi puno oštrije mjere. Jednostavno manje testiramo. Iako je svoju izjavu ublažio dodatkom da je važno gledati udio pozitivnih u testiranima, na press konferenciji članovi Stožera ponovno su morali objašnjavati proceduru testiranja, zašto se uzimaju u obzir samo PCR testovi itd. itd.

U međuvremenu nastao je pravi mini rat između Nacionalnog stožera, Vlade i premijera s Istarskim i stožerom Primorsko-goranske županije koji se ne slažu oko mjera. A o mjerama i zašto misli da ih treba pooštravati, o novim mutiranim sojevima, cijepljenju razgovaramo s infektologom Andrejom Trampužem.

Među rijetkim industrijama koje covid kriza nije pogodila je IT industrija. Zašto ona još u Hrvatskoj nije dovoljno prepoznata analiziramo s predsjednikom IT udruženja pri HGK Goranom Mrvošem.

Newsroom pratite od 16 sati samo na N1 televiziji ili na našem portalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!