U Newsroomu o ustavnim promjenama, optužnicama iz Srbije, mirovinama…

Vijesti 10. lip 202209:47 0 komentara
N1

Pred Hrvatskom je šesta promjena Ustava. Dosad nijedne ustavne promjene nisu prošle bez kompromisa i ustupaka.

Hoće li SDP uvjetovati podršku HDZ-ovom prijedlogu vraćanjem u Ustav odredba o pravu žena na pobačaj, što očekuje od splitskih izbora, jesu li počeli razgovore s Možemo o suradnji za parlamentarne izbore, što će poželjeti bivšim kolegama iz Kluba socijaldemokrata koji osnivaju stranku neka su od pitanja za potpredsjednika Kluba SDP-a Arsena Bauka.

S Ninom Raspudićem iz Kluba Mosta razgovaramo o njihovom bojkotu razgovora oko ustavnih promjena, optužnicama iz Srbije, stanju u BiH.

Gost Newsrooma je i saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja s kojim ćemo prokomentirati novosti vezane uz mirovine i zašto misli da je ovakav prijedlog najbolje što se moglo postići za umirovljenike.

Donosimo i analizu Srećka Matića iz DW-a kako žive umirovljenici u Njemačkoj, što njemačka vlada poduzima da obuzda inflaciju, zašto je odluka o karti od 9 eura kojom građani mogu putovati diljem zemlje dovela do kaosa u prometu i je li njemački kancelar Olaf Scholz u Beogradu u nemogućoj misiji da Vučića okrene na stranu EU-a, a protiv Rusije.

I to nije sve. Budite uz Newsroom od 16 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!