U NSK od 1. lipnja može ući veći broj korisnika

Vijesti 28. svi 202115:42 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera od 1. lipnja povećava broj korisnika koji mogu istodobno boraviti u knjižnici, a najavljena je i ponovna uspostava usluge večernjeg rada knjižnice.

U skladu s popuštanjima mjera, od utorka, 1. lipnja, usluge NSK-a bit će korisnicima dostupne pod novim uvjetima – povećava se broj korisnika koji će moći istodobno boraviti u prostoru Knjižnice i ponovno se uspostavlja usluga večernjeg rada.

U korisničkim prostorima sada će moći istodobno boraviti 461 korisnik, a večernji rad ponovno će biti dostupan od 21 do 24 sata u korisničkom prostoru na nultoj razini, u kojem će istovremeno moći boraviti 73 osobe.

Kao i dosad, za večernji rad u NSK treba se unaprijed prijaviti, a prijave se primaju od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, i to osobno u Informacijskom centru, na telefonske brojeve +385 1 61 64 002 i +385 1 61 64 040 ili online prijavom.

Ostale epidemiološke mjere na snazi su do daljnjega, a NSK moli korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa te ih poziva da daljnje obavijesti prate na portalu NSK-a i profilima Knjižnice na društvenim mrežama.

Iz NSK ističu kako odluka o popuštanju epidemioloških mjera stupa na snagu na važan datum, kada je NSK 1995. preselio u novu zgradu, “staklenu kocku” na zagrebačkom Trnju. Zgradu su projektirali hrvatski arhitekti Velimir Neidhardt, Davor Mance, Zvonimir Krznarić i Marijan Hržić, nošeni vizijom knjižnice za 21. stoljeće.

Nova Knjižnica danas udomljuje više od 3,5 milijuna svezaka, raspoređenih na 13.000 metara polica u čitaonicama sa slobodnim pristupom i 110.000 metara pokretnih regala u zatvorenom spremištu.

Zgrada je dovršena 2019. uređenjem dotad još neuređenog dijela, potaknutim predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije. Time je stvoren atraktivan kongresni prostor površine 7200 četvornih metara, koji se sastoji od 17 dvorana i ostalih uredskih prostora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!