U ovoj općini kuću možete kupiti za 30 centi, načelnik za N1 objasnio kako

Vijesti 11. sij 202421:52 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Ivan Sabolić načelnik je općine Legrad, koja je izazvala veliki interes medija objavom da će ponovno prodavati kuće po cijeni od 30 eurocenti.

Sabolić kaže kako su se odlučili na ovaj potez nakon što su već pet kuća prodali na ovaj način. “Očekujemo ljude koji se žele prijaviti na natječaj, četiri nove kuće i 10-ak novih gradiliša”, govori Sabolić o projektu koji je njegovu općinu doveo u fokus interesa.

Prijavitelji ne bi trebali biti stariji od 45 godine, trebali bi biti nekažnjavani i ne bi trebali biti vlasnici nekretnine u kojoj se može stanovati, pojašnjava Sabolić dodajući da se, nakon potpisivanja ugovora, 15 godina mora stanovati u Legradu i pohađati vrtić ili školu u ovoj općini.

“Vjerujem da ćemo imati dobar odaziv i da ćemo dobiti nove stanovnike”, govori načelnik otkrivajući da već dobivaju brojne upite i da bi za ove četiri kuće moglo doći i 30-ak prijava. Jedna kuća je odmah useljiva, a druge tri potrebno je adaptirati, Sabolić vjeruje da se to može napraviti relativno brzo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!