U ponedjeljak upozorenja nastavnicima i učiteljima koji nisu poštovali mjere

Vijesti 20. stu 202109:04 0 komentara
Davorin Visnjic / Pixsell

Iza nas je prvi tjedan u školama s novim pravilima. Kako doznaje HRT, ravnatelji će u ponedjeljak dostaviti prva upozorenja onim djelatnicima koji nisu poštovali uvedene sigurnosne mjere. Uz to, čeka se i odgovor na prijedlog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da djelatnici nakon što su primili jednu dozu cjepiva mogu nesmetano doći na svoje radno mjesto.

Resorni ministar Radovan Fuchs, čini se, mnoge je prosvjetne radnike zainteresirao za svoju ideju. “Ja ću osobno zamoliti stožer da se razmotri mogućnost da svi oni koji se cijepe ne moraju čekati 21 dan nakon prve doze cjepiva nego da im se uz određenu potvrdu to verificira kao mogućnost ulaska na radno mjesto”, rekao je 17. studenog ministar Fuchs.

Time bi se, kažu mnogi u školama, potaknulo na cijepljenje one koji su još u dvojbi. I lakše bi se prebrodilo čekanje do druge doze. “Možda jedan od načina pružanja podrške našim kolegama i mogućnost da dođu i drže nastavu uživo na svoje radno mjesto samo s tom potvrdom o prvom cijepljenju”, rekla je Branka Štefok Bojađija, ravnateljica OŠ Borovje u Zagrebu, prenosi HRT.

“Može biti vrlo pozitivno, učiteljima bi to olakšalo da ne moraju čekati na nova testiranja”, kaže Marija Mihaljević, pedagoginja u osnovnoj školi u Zagrebu.

“Mislim da je to u redu, odrasli smo, nama je ionako odgovornost na prvom mjestu, radimo s učenicima, nosimo maske, držimo distancu”, izjavila je Jelena Skupnjak, prof. fizike u OŠ Dubrava.

Svako rješenje koje olakšava život radnicima pozdravljamo, kaže Željko Stipić. Pitanje je koliko će prijedlog mogućih koraka u slučajevima kršenja odluke u školama otežati život ravnateljima. “Nakon tri dana od provedbe Odluke stožera, danas prema uputi našeg Ministarstva ravnatelji bi trebali djelatnicima dati prvo upozorenje, nakon pet dana drugo upozorenje”, prenio je Željko Stipić iz Školskog sindikata Preporod.

O trećem, otkazu, nećemo ni govoriti, što bi to značilo za sustav koji ionako muku muči sa zamjenama. Iako nije za drakonske mjere, ministar ponavlja – dali smo upute, dajemo priliku svima, pravila se moraju poštovati. “Baš kao kad prolazite ili vozite kroz crveno svjetlo – ako vas netko uhvati, platit ćete globu”, rekao je 17. studenoga 2021. ministar Fuchs.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!